Sweat 'n pain

Min träningsdagbok och vardagskladd!

Matkoma

Publicerad 2012-10-28 23:16:29 i Allmänt,

Geez, tröttheten! Det blev ett gympass men inte tusan var det ett trevligt sådant. Tungt och trist och chin ups var onödigt jobbigt. Förra gången gick det jättelätt! Vet inte vad som hände idag. Död kropp bara.
 
Ikväll blev det mys med kladdkaka och en vän och en film. Innan dess blev det faktiskt den där vegetariska maten. I min enfald trodde jag att cannelonirören var liiite större så de var ett litet helvete att fylla med grönsaksröran. MEN det blev hur gott som helst! Nästa gång får det bli en vanlig lasagne istället. :)
 
Middag: Canneloni fyllda med tomatsås med zucchini, vitlök, lök, röda linser och spenat. Sås var Keldas Fyra ostar. Rekommenderas!
Kvällsmys: Vad som nu känns som trehundra kilo kladdkaka.
 
För övrigt: Den där knäböjen som man gör liggandes på mage. Åh jösses. Var är mina ridmuskler? Borta, förtvinade. Det gör ju ONT och vikten är jättelåg... Fasen också.

Plugg plugg plugg

Publicerad 2012-10-28 12:38:00 i Allmänt,

På en söndag! Nåväl. Läser rapport som vi ska "opponera" på i morgon, samt upptäckte ett stooort fel i vår egen rapport... Typiskt. Turligt nog får vi chans att göra om och göra rätt nästa vecka för att sedan lämna in en slutgiltig version. Sitter också och försöker pilla ihop en gemensam ppt-presentation vilket är lite knivigt när vi inte kan träffas, så eventuella fel får redas ut via telefon eller internet, vilket i sin tur tar tid och är omständigt.
 
Solen skiner och jag vill UT! Jag vill inte åka till gymmet idag, men det är väl så illa tvunget. Har börjat dagen vettigt då jag dels vaknade tidigt av egen maskin och dels kämpar på med kosten.
 
Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön och naturella solroskärnor. Sen hade jag på grönt äpple, kanel och lite socker. Lättmjölk till. GOTT. Blev även en macka (pågenlimpan) med ost och gurka, min FAVORIT.
Mellanmål: English breakfeastte med citronskiva (mycket viktigt) samt resten av äpplet.
 
Ska nog börja skriva upp min kost såhär! Det är mycket roligare att hålla sig vettig då. Älskar att skriva upp god och härlig mat, nästan lika kul som att äta den. Mycket enklare att se tillbaka då också och hitta inspiration andra dagar. Till lunch får det nog bli gårdagens rödbetsbiffar med något tillbehör, vet inte vad än. Funderar på om senap kan vara gott till? Eller gräddfil. På macka? Rödbetssallad är ju skitgott på macka och detta är inte sååå långt ifrån.
 
Middag är inte uttänkt ännu. Finns lite allt möjligt hemma. Kanske dags att testa på de där pastarullarna? Fyllda med tomatsås med zucchini, spenat och röda linser samt hemmagjord ostsås... mmm... Är nog dags för lunch (hungrig!) och lite mer rapportläsning innan det är dags att bege sig till gymmet. Får gå låååångsamt till bilen för att hinna producera så mycket D-vitamin som möjligt. ;)

Lördagsmys

Publicerad 2012-10-27 19:54:07 i Allmänt,

Idag trotsar vi naturlagarna. Jag har nämligen varit ute och sprungit på en bakisdag! Woop woop! Så jäkla kul det är att springa alltså. Det är nåt speciellt med att använda kroppen, att ta sig fram för egen maskin. Nog för att det är underbart att spränga fram i galopp med hästen - men nu är det JAG som tar mig framåt. Helt underbart!
 
Springer fortfarande jättekorta sträckor men nånstans ska man ju börja. Idag bjöd värmland dessutom på strålande solsken och 3 plusgrader, perfekt kyla alltså!
 
 
Värmde upp med att smörja in liniment och dra på mig ett par knäskydd som jag rotade fram i garderoben. De är ganska klumpiga men det känns faktiskt riktigt skönt. Har haft dem på under kvällen också och de ger verkligen värme och stöd, vilket känns väldigt skönt. Detta leder osökt till att jag vill ha ett Back on Trackknäskydd, ungefär som en strumpa. Perfekt medan man motionerar, vanliga knäskydd är alldeles för klumpiga för mig.
 
 
I övrigt så testade jag idag vegetariska hamburgare gjorda på rödbetor och kokt potatis! Gott var det men det blev lite mycket, knappt två burgare fick jag i mig. Hade coleslaw till, körde en klassisk men tror jag förstår varför receptet hade pepparrot i sin. Det behövs en stark smakbrytare! Receptet finns här; http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/recept/gott-vegetariskt/
 
Köpte dock lite protein igår ändå, bra erbjudande på ekologisk köttfärs och fläskfilé. Vet inte när jag köpte en filé senast! Får fundera ut nåt kul att göra av den. Har en massa roliga saker hemma nu men inga sötsaker! Känns skittråkigt såhär på kvällen men det får vara värt det! Var ute och drack både öl, min älskade whisky sour och några shottar, så det får vara mitt helggotte antar jag. ;) Ingen fyllemat eller bakismat dock! Fixade en bra frukost på stekt ägg och leverpastejsmackor, banansmoothie efter promenaden och nu hamburgare som sagt! Great days.
 
Imorn: Go for gym!

Myspärlan

Publicerad 2012-10-25 12:02:02 i Allmänt,

Jag bara måste. För att hon är typ sötast i världen.
 
 
 
Puss o kram matte! The best place to be - på mattes axel.
 
Idag blir det ingen träning. Har istället fått lite administrativa grejer gjort, betalat hyran och sett över ekonomin samt ansökt om Ica Student! Känns väldigt förmånligt, synd att jag upptäckt det såhär sent bara. Men helt klart ett steg i billigare mathållning! Inte helt lätt att älska matlagning och vara student alla gånger.
 
Ikväll slutar jag dock åtta, vilket inte är så sent och morgondagen är LEDIG. Det som är jätteskönt med att sluta åtta istället för nio, när alla andra ska sluta, är att man garanterat slipper övertid. Igår jobbade jag 15-21 vilket till slut blev 21.40, vilket inte är helt okej när man jobbar som en tok hela tiden.
 
I morgon ska det shoppas mat, en karda till katten och jag borde även hinna med lite träning innan kvällens partaj. Min gymkompis åker bort men det ger mig möjlighet att dra på hörlurarna och bara gå in i min lilla träningsvärld.
 

Morgoncocktail

Publicerad 2012-10-25 09:42:35 i Allmänt,

Mitt liv i en förpackning. Närmare bestämt förpackningar tillhörande Voltaren och Silica. Voltaren mot smärtan, Silica för håret. Och just det - den där förpackningen med hormoner, och ytterligare en med Diklofenak mot hormonrelaterade smärtor. There you have it folks!
 
Lite smärtor i knäna så jag kör på med mina Voltaren igen. Det finns ju en ny gel som är dubbelt så stark som den gamla, vet inte om utslaget ändå blir det samma. Den ska bara smörjas morgon och kväll, den gamla smörjs 3 ggr/dag tror jag. Men kommer nog att testa.
Är också sugen på att testa nypon. Har läst massor av recensioner på allehanda sidor där folk blir så otroligt hjälpta av nypon. Men det är också skrämmande, för när de slutar kommer ofta smärtan tillbaka. Å andra sidan mår de fruktansvärt bra medan de äter den, led- och muskelvärk bara försvinner, de får mer ork och mindre stelhet på morgonen.
 
Jobbade igår, och ska även jobba idag. Det tog väl en timma men sen sa ländryggen upp sig. Herregud, kan den inte bara bli bra snart?! Idag får jag nog ta med en liten kudde för att slippa det "hårda" trycket.
 
Om bara knäna reder upp sig så kan träningen ta lite mer fart! Ryggen mår mycket bättre av promenader och jogg (knoppen också), och jag hade hemskt gärna lekt mer med skivstången på gymmet. Knäböj och marklyft, och kanske nån övning i cabel cross för ryggen. Men just nu känns allting bajs. Jag känner av nån sträckning, som antagligen är över ett år gammal och som nu blossat upp igen.
 
Dessutom är jag jättetrött just nu. Det enda positiva är att jag ska leta materbjudanden och skriva lite härliga maträtter och en inköpslista. I morgon blir det att ta steg ett i Sparmånaden! Började idag med att pimpa min havregrynsgröt med linfrön och solrosfrön.

Changes...

Publicerad 2012-10-23 10:07:35 i Allmänt,

Leker med en tanke... Om en idé griper över gränser och är bra på många sätt, då är det väl lika bra att jag gör det?
 
Jag vill ha en "deffmånad" i november. Anledningarna:
Jag vill gå ner i vikt.
Jag vill spara pengar.
Jag vill tänka mer på miljön.
 
Resultat:
Spara in på snasket, easy done! Förvånansvärt många kronor som försvinner på det kontot utan att jag registrerar det.
Handla bara i billigare affärer, veckohandla. Börja med köplistor som utgår från veckans reklamblad, som jag alltid gjorde förut när jag hade hästen och lite mer stram ekonomi.
Jag vill fortfarande äta bra mat, fastän den är billig. Är inköpen bara genomtänkta så är det möjligt. Det lär bli mycket ägg och havregrynsgröt.
 
Miljöaspekten; mer vegmat, men det spåret är jag redan inne på. Bra kött kan köpas vid extrapris. Välj rätt ägg - ALLTID från minst frigående höns, men helst ekologiska ägg från frigående höns med tillgång till utevistelse. Detta är för mig superviktigt, om folk satte sig in i hur burhöns har det så undrar jag hur många som skulle ha hjärta att fortsätta köpa sådana ägg.
 
Det är några dagar kvar... Men eftersom det är en pengaaspekt så räknar jag från lön till lön. Spännande! Klarar jag det här och faktiskt tappar nåt i vikt vore det väldigt motiverande!

Lite kvällsglädje

Publicerad 2012-10-21 21:52:45 i Allmänt,

Jag vet inte om jag vågar tro det... Men börjar knäna kanske tillfriskna?!
Var ute på krogen igår i högklackat. Idag gick en runda på max en timma, sprang två korta sträckor på max några hundra meter sammanlagt. Men jag joggade inte, jag sprang. Det kändes mycket skönare, det ger ett bättre löpsteg och känns mer fritt än markbundet småjoggande. Man orkar ju längre om man joggar men att springa är ROLIGARE!
 
I vilket fall, jag har inga problem med knäna just nu. Det varken moler eller smärtar. Jag tänker nu ungefär nåt i stil med - herregud SNÄLLA låt det vara så att de håller på att bli bra igen! Jag är obotligt trött på detta nu.
 
I övrigt så känner jag starkt för en helkroppsmassage, åh det hade varit mumma det... Så grym träningsvärk i ryggen från gårdagens gympass, och benen - ja de gör ju alltid ont. Jag tänker inte på det förrän jag får massage, och då är det nästan omöjligt men ack så skönt ändå. Bara kittlas för att musklerna är så spända. Just nu skulle min härliga gluteus maximus gärna få sig en omgång känner jag.
 
Det blir en heldag i fält och bil imorn, i äkta biologanda! Ska bli så himla roligt! Får se vilken tid det tar och hur trött jag är på kvällen. Har inget plugg som behöver bli gjort så en promenad vore ju utmärkt att hinna med. Nästa gymbesök blir på tisdag!
 

Träningsinspiration

Publicerad 2012-10-21 13:07:46 i Allmänt,

Saker jag vill göra:
 
  • Testa på crossfit! Har tänkt på detta sen jag hörde talas om det. Stadiums underbara reklam på tv gäckar mig varje gång, det ser SÅ KUL UT! Men varje gång tänker jag att jag inte vet om jag klarar av knäböj i de mängder som krävs... Allt annat är ju bara att ta på tillräckligt låga vikter för att orka. Om knäna fortsätter kännas så fina som de gör nu är detta verkligen någon på min att-göra-lista!
 
  • TRÄNA! Väldigt sugen sådär i allmänhet. Känner att jag börjar komma igång nu. Sex besök på gymmet sen vi körde igång igen. Lite promenader har det också blivit. Känner mig redan starkare, ryggen känns bättre (oftast). Knäna verkar hänga med. Sugen på att kött lite, helt enkelt!
 
Funderar på att byta till 3-split förutsatt att benträningen löper på fint. Ett annat alternativ är att freestyla lite mer under varje pass. Jag kan mina maskiner och vikter nu men skriver alltid upp mina pass ändå, så jag har gott om bakgrundsinformation. Det är alltid roligare när vi hittar på lite nytt och testar olika saker! Man får skratta lite åt sina värdelösa försök och ibland hittar man en rolig övning som man vill fortsätta med. Just nu kör jag armhävningar som avslutning på passen, funderar på att köra lite knäböj nästa gång.
 
Idag är jag lite bakis med nästan ingenting på schemat, funderar på att ta mig en trevlig höstpromenad som en lagom aktivitet (och kanske förbränna lite av alkoholen och dagens cola...). Bränna lite fett och uppleva kanske det sista av höstens färgpalett! Det lyser fortfarande lite orange och gult utanför mitt fönster, lika bra att omfamna regnuppehållet idag. :)

Ålamörker och regn

Publicerad 2012-10-19 23:03:45 i Allmänt,

Jag lever! Tänkte att det kanske var bra med en sådan uppdatering. Min rygg har överlevt men känns lite ond ikväll. Ingen träning igår eller idag men i morgon blir det gymmet på förmiddagen! Supernajs tänker jag mig.
 
Det går för övrigt riktigt bra med maten just nu också. Precis just ikväll har jag förvisso ätit kladdkaka men det är ju medelvärdet som räknas, tycker jag.
 
I övrigt inte mycket att tillägga just nu. Det är oktober, mer spännande blir det nog inte såhär mitt i höstrusket (förutom att det börjat komma en massa ål igen).

Irriterande...

Publicerad 2012-10-18 09:12:44 i Allmänt,

Det gick bra igår på gymmet, tröttheten och träningsvärken till trots! Krämade ur 20 armhävningar som avslutning denna gång, kändes starkt och bra. :) Hade verkligen ingen extra ork och sådana pass är ganska tråkiga, de ger ingen kick eller wow-känsla. Dock kändes det skitbra på slutet, om än utan endorfinkick.
 
Meeeen... sen åkte jag och jobbade. Och dog lite i de där hemska stolarna... Jag vet inte vad som hänt, har jobbat där i 2,5 år och det har aldrig varit såhär illa. Är min kropp i så dålig form att sex timmar i kontorsstol en gång i veckan dödar min rygg?
Jag hade så ont att ingen ställning var bekväm. Sprang i princip ut genom dörrarna när vi fick gå hem... Men inte för att det hjälpte, för det gjorde ont både att stå och ligga ner. Somnade på spikmattan i sängen i vanlig ordning men det har nog hjälpt föga. Vaknar och känner att det är ingen stor värk, men jag känner det redan innan jag stigit upp. Yay!
 
Har nu varit igång en stund, duschat och ätit frukost och värken sitter där. Dags för rapportskrivning i skolan nu, känns ju verkligen hipp hurray. Så länge jag slipper sitta i en kontorsstol kanske det går an, med pauser och kanske en och annan paus på nån soffa...
 
Jag har lätt träningsvärk i ryggen så jag hoppas att värken kommer av att jag är väldigt trött i musklerna och inte orkar hålla upp mig själv så ryggraden tar stryk. Min hållning är säkert extra kass. I så fall kan jag trösta mig med att det går åt rätt håll. Träningsvärk och trötthet i kroppen från träningen innebär att jag ändå håller på att bygga upp mig nu. Onödigt smärtsamt, jämfört med att bara ha träningsvärk, men det får väl vara så. Inget jobbpass nu på en vecka, och då är det två på rad... Phu. Tills dess måste framsteg ha skett!
 
Vet inte om det blir helvila idag eller en promenad ikväll. Är sugen på promenaden och ryggen blir oftast bättre av det, men om den redan är slutkörd kanske soffhäng är smartare.
On the bright side - knäna känns fina! Gym-promenad-gym de senaste tre dagarna och lätt benträning på gymmet. Igår testade jag liggande leg curl (benspark?) med stor framgång.
 

Pepp önskas

Publicerad 2012-10-17 09:18:22 i Allmänt,

Fy i hela helvetet vad trött jag är. Har snoozat i 40 min idag. Somnade om varje gång.
 
Träningsvärken från i förrgår sitter kvar, vid bröstmuskel-överarm, triceps och inte minst... sidan av magen! Jag har nog inte fått träningsvärk på sidan förut, min dynamiska sidoplanka till trots. Men nu så!
 
Just nu studerar jag fröken katt som jagar en stor mygga i fönstret (eller valfri diptera, mygga känns lite väl sent på året). Möjligtvis hennes första byte! Sedan ska jag till gymmet, om 1 h 15 min närmare bestämt. Jag förstår icke hur det ska ske. Det får bli att fortsätta med kaffet jag har, och mjukstarta den här dagen lite med att kolla på bilder och latinska namn på vattenlevande mikroorganismer.
 
Måste. Vakna. Nu.
 
Förresten så började jag skriva på det där inlägget igår. Det blev jättelångt innan jag ens kommit nånvart. Tror jag får tänka om, banta ner och på något vis göra det lite mer lättillgängligt. Men kul är det!

Nörden och lite nedslående fakta

Publicerad 2012-10-16 17:19:00 i Allmänt,

Om jag kunde byta 500 mil som jag kör med min bil per år, mot att cykla den sträcka så skulle jag minska mitt årliga CO2-utsläpp med ett helt ton. Från 9,1 ton till 8 ton per år. 9,1 ton per år!! Känner mig dödsskyldig och kastar ondskefulla blickar mot mina gamla bensinslukare på parkeringen...
 
500 mil på ett år blir knappt 10 mil per vecka, eller 1,3 mil per dag. Om vi säger att jag pensionärscyklar i 10 km/h tar det 500 timmar att komma upp i 500 mil (på en månad går det 720 timmar) och jag skulle behöva cykla i 1,3 timme (82 minuter) per dag. Enligt ett test på nätet så skulle jag förbränna nånstans runt 250 000 kalorier på detta, vilket i sin tur blir 4800 kalorier som "försvinner" varje vecka.
 
Mot att lägga 1 h och 20 min per dag skulle jag alltså kunna äta 10 Snickers per vecka utan att det märks nånstans. Min kondition skulle kanske förbättras.
 
Om jag istället inte trampar varannan minut utan cyklar så som jag brukar cykla (dvs så fort jag orkar, vilket beror helt på kondition men vid lite bättre kondition ligger det runt 17-18 km/h på mycket backig landsväg/cykelbana) ser det annorlunda ut.
För enkelhetens skull säger vi att jag cyklar i 20 km/h. Det tar då 250 timmar att komma upp i 500 mil per år. Detta blir 20 timmar i veckan eller 41 min/dag. Här tycker det nätbaserade testet att jag kommer att förbränna endast 188 000 kalorier per år, eller 3615 per vecka. Drygt 1000 färre kalorier än om jag cyklar långsamt men länge.
Dock tycker jag att för ynka 41 min per dag (och viss påverkan i form av trötthet efteråt, såklart) så kan jag göra rätt stora vinster. Lokalt, globalt, personligt, ekonomiskt.
 
Om jag däremot cyklar både snabbt och länge (82 min/v) så blir förbrukningen 377 000 kalorier per år eller 7250 per vecka. Detta känns dock inte särskilt troligt, men ändå kul att fundera på.
 
Kontentan av detta: Jag har suttit alldeles för mycket med statistik i skolan idag. Kom hem irriterad över detta (eller snarare min totala brist på förståelse för matte och statistik) samt en annan grej. Sedan gjorde jag naturvårdsföreningens test (http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/klimatkontot/) där man räknar ut sitt årliga koldioxidutsläpp. Och sen spann det loss.
 
Kan ses som uppvärmning inför ett inlägg som jag velat skriva länge, som antagligen produceras ikväll. Tema: klimatsmart möter gymråtta!
 
Med vänliga hälsningar,
Nörd
 
 

<3 SASCO liniment

Publicerad 2012-10-15 23:30:00 i Allmänt,

Känner lite kärlek idag. Lite hat, men lite mer kärlek tror jag. Skönt pass på gymmet idag där jag slängde in lite övrigt och extra, det är alltid roligare än att följa samma schema hela tiden! Testade benspark men fick en obehaglig känsla kring högerknäet som inte kändes helt okej. Inte smärta, men det bådade inte gott. Jag har nämligen kommit på att jag fick göra benspark hos sjukgymnasten efter att jag vridit knäet ur led, fast i deras maskin gjorde man bara ett ben åt gången. Det var helt fruktansvärt vill jag minnas, men inte så mycket ur knäets synpunkt som lårmuskelns... Nu känner jag mig dock förvirrad. Är det okej att det gör ont? Jag vill också minnas att sjukgymnasten påpekat att det är okej att det gör ont medan jag tränar, men inte efteråt.
 
Åh vad jag bara önskar att det fanns en ortoped som också är sjukgymnast som också är PT på fritiden. Jag önskar att jag kunde få hjälp med helheten, inte bara med specialist här och specialist där. Sjukgymnasten säger TRÄNA! Ju mer muskler desto bätte, lederna ligger där de ska och ligament/senor tar mindre stryk. Men när jag har ont, som i att musklerna är överansträngda och gör ont dygnet runt, hur ska jag träna då? Ska jag vila? När mina höfter blev inflammerade av stillasittande arbete var receptet att träna bort det, vilket också har fungerat. Men då kom ju inte besvären av träning, utan av att jag satt stilla för mycket vid datorn på jobbet. Så hur fungerar det när min främre skenbensmuskel är inflammerad från snabba promenader? Eller när muskelfästen och senor kring knäna klagar efter för mycket cykling? Åh. Ge mig råd, någon! Helhetsråd, för hela kroppen!
 
Frukost för en mästare!
 
 
Samtidigt är jag dock alldeles för trött på vården för att orka söka hjälp för detta just nu. Jag har spenderat så jävla mycket tid på sjukhus och vårdcentral och jag VILL INTE MER. Har just fått ett ärende avskrivet som inneburit CT-röntgen en gång om året i två år (plus slät- och magnetröntgen och två eller tre datortomografier när det hela uppdagades för 2,5 år sedan). Antalet gånger jag överhuvudtaget varit på röntgen eller fått kontrastvätska i blodet eller varit på akuten, det vet jag faktiskt inte. Mängder. Stukningar, hjärnskakning, inflammationer, brutna ben, knäet ur led, sparkad i bröstet av hästen, vanliga sjukdomar så som halsfluss (jag är ett halsbarn!) osv osv... Trött på det! Det mesta har ju varit relaterat till hästarna men knäet var inte det. Bruten lilltå i hemmet. Stukade fötter så till den grad att jag knappt kan få en allvarlig stukning längre. Jag har till och med stukat foten två gånger när jag ridit, för att jag varit så trött i benen att de bara skakar och när jag lagt lite vikt i stigbyglarna så vek sig hela fotleden (varav andra gången skedde det i landningen efter ett hinder...). Det gör ont precis när det sker och känns instabilt och lite 'konstigt' i 1-2 dagar and that's it. Utslitna ledband, någon?
 
Okej, jag har inte alls tänkt att skriva om det här. Men så blev det. Ibland är man visst irriterad utan att man vet om det.
Men kärleken då! Kärlek till att ta liniment före och efter gymmet, underbart! Kändes faktiskt fint i knäna tack vare den lilla uppvärmningen. Har också sett att Zon liniment nu finns i en starkare variant, jag har ju bara testat Orudis tidigare och funderar nu på denna salva om inflammationen i knäna inte går över med liniment och skonsam träning.
 
Just precis nu: kärlek till blogg.se. Jag skulle se film och tryckte bort hela Mozillafönstret. Tio minuter senare: ach nein! Mitt långa blogginlägg! Så just nu - mängder med kärlek till mitt återskapade inlägg!
 
Gymmet: Kändes jättekul idag! Var peppad hela dagen på kvällens pass. Lång, frustrerande dag i skolan. Sedan ett besök vid kraftverket/ålfällorna. Efter det hem och slappa/sova & göra en smoothie, drack sen lite kaffe 30 min innan gymmet. Perfekt uppladdning! Chin ups kändes bra igen, körde ett extra set på mage, gjorde sidolyft med hantlar med först 4 kg och sedan 3 kg och testade benspark, Sedan avslutade jag passet med 15 armhävningar på raken (hade orkat fler om jag varit riktigt pepp på det! Inte illa när jag var skakis i armarna redan!) och två sjukgymnastikövningar för rygg och höfter. Bränner som ett jävla helvete i höfterna och åh så skönt det är! En redig helkroppskörning idag. :)
 
Och om jag nånsin igen är deppig, så är den här krabaten världens bästa medicin. I'm in love! Konverterad till kattmänniska. Mysigast i hela, vida världen.
 
Until next time!
 

Inte helt 100

Publicerad 2012-10-14 21:51:32 i Allmänt,

Igår skrev jag ett knepigt och förvirrat blogginlägg. Detta för att jag kände för att blogga medan jag hade massiv, sprängande huvudvärk. Det var alltså en dålig idé.
 
Nu har det snart gått 24 timmar och nu sitter jag här igen och bloggar med massiv, sprängande huvudvärk. Fantastiskt, eller?
Kom iväg lite sent så körde halva sträckan (typ, 1,5 h) i regn och dessutom mörker. Det är inte helt ljuvligt när man har så ont i huvudet att man mår illa.
 
Har nu kurerat mig i soffan i någon timma med en kurrande hårboll till sällskap. Sitter och drömmer om höstruskiga promenader och mysiga gymbesök på kvällstid. Nu är tentan skriven och det är dags att ta tag i lite rapportskrivande, dessutom ska jag endast jobba en dag per vecka på ordinarie extrajobb och snart kanske extra-extrajobbet är slut för säsongen. Vi får helt enkelt ingen ål i fällorna längre så vi får väl se om vi fortsätter.
 
Kontentan av detta: Det finns tid för ruskiga promenader och trevliga gymbesök! Imorn kväll blir det gymmet. Tisdag får det nog bli promenerande, onsdag är lite osäker pga jobb. Beror väl på var vi ligger med rapportskrivandet. Tre gympass per vecka blir det iaf och övriga dagar bör jag promenera och sjukgymnastisera. Tidigare hann jag ju med allt i livet och var hos hästen varje dag så varför har jag blivit så förbannat lat att jag inte hinner med att motionera varje dag längre?
 
Hepp hepp, så att säga!

Jönköping, småkids och äppelpaj

Publicerad 2012-10-13 23:55:43 i Allmänt,

Min helg består ungefär av de tre ingredienserna. Valp ca 16 v, kattunge ca 17 v och brorsdotter 2,5 år. High life!
 
Kvällen har avnjutits i gott sällskap som serverade äppelpaj och vaniljsås, åh jösses så gott. Så njae, det här med träning och beachform ligger helt klart på hyllan just nu.
Hur kommer man in i formen egentligen? På grund av riktigt hög stressnivå som nu börjar klinga av, samtidigt som jag hela tiden är småstressad över framtiden (till ingen nytta såklart) så är jag ungefär konstant trött just nu. Man ska ju bli piggare av att träna och ja... det är väl sant. Men hur kommer man igång, på det där viset att man inte kan leva utan träningen?
Det fanns en tid när jag tog med träningskläderna inför en helg hem-hemma, med lite panik inför tanken att inte träna på TRE DAGAR. Vill tillbaka dit! Vill tillbaka till att rida nästan varje dag OCH jogga några gånger i veckan. Vill tillbaka till att gymma tre dagar, rida en dag och hitta på något annat skoj de andra dagarna.
 
Status just nu: Tjockiskänslor, lätt illamående från för mycket äppelpaj, enorm trötthet.
Imorn bär det norrut igen. Gymmet på måndag. Med lite vilja går allt?
 
Jag lokaliserar dock ett problem. Ett problem som liksom loopar.
Jag har inget direkt mål. Varför? För att jag inte kan. För att min kropp ändå kommer säga Tack och adjöss vid någon tidpunkt, det vet jag. Får klura på realistiska mål och träningsplan känner jag...

Alldeles för trött

Publicerad 2012-10-12 11:09:07 i Allmänt,

Trött på att se ut som en svullen griskulting nu! Tur att det inte är såhär jämt, men just nu ser jag inte i närheten ut som jag gjorde på den senaste bilden. Tillåt mig att säga wääääh på det...
 
Det som liksom ingen träning just nu heller. Igår skrev vi tenta och det firades på stan i två omgångar av mig; först med shopping och en tur till frisören, sedan på kvällen över lite vin med vännerna. Ack så trevligt, men ack så gammal jag är. Drack tre glas samt gick hem vi elva, har nu sovit till halv elva (borde bli 9½ timmas sömn) och är så trött så trött. Hade dessutom sprängande huvudvärk hela dagen efter tentan, fy i helvete rent ut sagt... Den försvann faktiskt med lite vin (det mesta som gör ont på mig brukar försvinna med lite alkohol och oftast kommer det inte tillbaka heller, mycket intressant). Idag finns det dock huvudvärk, men kan inte veta om det är samma värk som igår eller bara gammal (med fokus på gammal) hederlig 'baksmälla' på den enorma (?) mängden vin som konsumerades... eh...
 
Men nu är det bara att piggna till och om några timmar styra kosan söderöver! Hem-hem till landet och hundvalp och hästar! Åh så underbart. Lillkatten ska åka med i sin nya transportbur och så ska jag hämta hit mina fälgar så jag kan köpa nya vinterdäck. Blir mycket bra det.
Eventuell motion i helgen kommer endast att bli promenader. På måndag är dock nästa gympass bokat! Minst tre gånger i veckan vill vi köra nu. Än så länge har jag inte känt av knäna, benpressar på 70 lbs (orkar inte kolla vad det blir i kg just nu). När jag började gymma i våras började jag på 90 lbs, låg på 110 när jag slutade med benpress. Så det känns ungefär som världens nederlag att sitta där och pressa nånting som inte ens kan vara en antydning till ansträngning. Men så får det vara. Det är jag, mina knän och Sasco liniment nu. ÄLSKAR det linimentet.
 
Och såhär kan det se ut när jag har på mig annat än träningskläder eller Pinewoodkläder och flanellskjorta. I mitten har vi min vapendragare på gymmet och herrn till höger är en sån där underbar vän som alla borde ha.
 
 
Nu blir det frukost på vad som finns kvar hemma, lite tomt i kylen... Men lite ägg finns det alltid!
 

Myror i brallan!

Publicerad 2012-10-10 17:43:07 i Allmänt,

Ååååh, har nu suttit ner nästan hela dagen och jag blir tooookig! Tenta i morgon och jag orkar bara inte mer... Har inte direkt tokpluggat heller. Har läst hela boken sedan tidigare, deltagit i lektioner och seminarier och annat krafs. Och nu orkar jag bestämt inte mer! Känner inte att jag har 100 koll men åh, det är så många småsaker som jag inte vet hur viktiga de är. Hur ska jag nånsin kunna få in allt i huvudet? Är man specialist inom ett område är det en sak, men så långt har vi inte kommit än. Jag har fortfarande både cellbiologi, faunistik, floristik och statistik i huvudet! Så nu ska man också peta in vatten, och då inte allt vatten utan endast sjöar? Nästa höst väntar rinnande vatten... Yeeehaw.
 
Så jag tänkte att äsch, jag bloggar lite istället! Det är ju kul.
Om 1½ timma ska jag och Tina åka till gymmet, så jag bör dock utnyttja tiden fram tills dess lite mer effektivt... Eh.
 
Jag halvskärper mig iaf med maten nu för tiden. Föll igår, vilket jag så alldeles kan skylla på hormoner för att jag är kvinna och slav under hormoner dessvärre. Turligt nog lider jag inte av crazy ass bitch-syndrome utan endast socker- och chokladcravings så jag är ganska nöjd ändå. Lyssnar på låten nu istället som perfekt pepp och kick ur pluggdvalan: S3RL – Crazy Ass Bitch - Original Mix
Så igår åt jag sockerbulle med vaniljkräm samt kexchoklad AND IT WAS AMAZING.
 
Annars ser det ut lite såhär; mycket ägg, mycket grönt, och har faktiskt köpt hem lite kött nu. Extrapris på Kronfågel, hipp hurra! Vill inte köpa mer billig kyckling. Google and find out why.
 
 
Andra dagar roar jag mig med att ta egofoton på jobbet, för jag har ingen helkroppsspegel hemma. Detta är så nära jag kommer (förutom på gymmet, men jag vågar inte ta egopics där ännu). Tycker denna vild väl symboliserar problemområdet som sällan kommer med på övriga bilder - stussen! Das rumpa unt das höfter unt das ridbyxelår.
 
 
Annars består min tid nu till stor del av att fundera över "Hur underhåller man bäst en kattunge?". Japp, familjen har fått utökning av sötaste Noblesse/Pip/Pipette även kallad skitunge, skräpkatt, mysmongo, pussis, mysis...
 
 
Idag har vi fått ett stooort paket på posten och monterat ihop både klätterställning och en transportbur. Hemskt kul! Speciellt kul vad lådan och emballaget. Om jag går med på att bo med denna låda och denna plast behöver jag nog aldrig mer aktivt leka med min katt... :) Hon har nu sovit sedan tretiden, vilket väl är ett gott betyg. Sälv börjar jag vakna till liv, så nu kör vi ett pluggrejs, lite mat och sen GYMMET! På med liniment på knän och rygg och sen ska det matas. Ooooh lala!
 

Nystart!

Publicerad 2012-10-06 15:07:01 i Allmänt,

Superlång tid av icke-uppdaterande, men nu är det dags igen! Har inte tränat alls på typ två månader, SO HERE WE GO.
 
Först: Semestern var amazing. Helt underbar. Inte tokvarmt och faktiskt inte särskilt varmt i vattnet. Men vad gör det när man smälter bort så fort det är sol, oavsett temperatur? Och vad gör det när coola rosaskimrande fiskar simmar mellan ens ben som om de vore tama, eller när man kan simma med delfiner?! Eller varför inte klappa en jättesköldpadda på sisådär 60 år? Eller bara ligga i en hängmatta under palmerna medan the picture perfect wedding pågår en liten bit bort i den perfekta trädgården?
 
Jag längtade efter att kunna lägga in mina egna bilder från Mauritius i bloggen. Så här kommer ett gäng! Varning för hybris...
 
Lågsäsong, men inom några dagar fylldes hotellet upp!
 
Precis utanför vår veranda (!). Skulle ha garden view men man såg havet genom palmerna ändå, underbart!
 
Från när jag simmade med vilda delfiner, heeelt magiskt!
 
Utsikt över bergen vid Chamarel, med västkusten längst bort i bild.
 
Vattenfall i Chamarel/Nationalparken.
 
Le Morne Brabant, UNESCO World Heritage. Precis bakom hotellet. Och då menar jag precis. Vårt hotell ligger där inne bland palmerna, undangömt och mysigt.
 
Blue blue ocean... Tack vare koralrevet bryts vågorna långt ut, så att vattnet vid stranden alltid var lugnt och badvänligt! Inga farliga djur på hela ön eller i vattnet, såvida inte nån fisk med gifta taggar spolas in från havets djup vid storväder. Helt okej.
 
Sååå... semester och efter det fullt upp och galet liv på alla sätt och vis. Det leder till noll och absolt nada träning! Har bara gått lite sporadiska promenader. Nu har ryggontet börjat komma, stolarna på jobbet trycker sådär perfekt mot ländryggen så jag har otroligt ont där just nu. Antar att det inte märks när jag har lite mer muskler att stötta upp med, men nu gör verkligen själva ryggraden ont av vad som känns som "tryckskador" modell light. Skitdrygt!
 
Kan dock inte påstå att jag gått upp i vikt men jag har blivit slapp! Känner mig degig. Har noll styrka. Fick ta i lite på fiskjobbet häromdagen och hade liksom inget att ge, varken i händer eller armar. Jättejobbig känsla från en som varit urstark sen jag var i 10-års åldern och fick kommentaren "Du är den starkaste 10-åringen jag känner, både tjejer och killar!" från min tre år äldre bror.
 
Såhär ser det ut i dagsläget:
 
På programmet: Roar mig med korta dagliga promenader. Tog idag en längre sväng och det kändes bra! Mycket rädd om mina knän men det verkar fungera. Imorn blir det gymmet och sen hoppas jag vi kommer igång med att gymma 3 ggr/v igen! Sugen på att köra 3-split och tyngre vikter men endast om knäna håller, så får nog chilla ett tag och börja sakta. Lite crosstrainer, lite promenader och kanske börja med benpress igen fast riktigt låga vikter.
Mycket träningssugen, och resesugen! Att se bilderna nu igen får mig att känna saknad, det var verkligen ett underbart ställe! Underbara människor, god mat, fantastisk service på hotellet, härliga taxichaufförer som berättar om allt vi har frågor kring, och kanske bäst av allt... Jag har till stor del kommit över min flygrädsla! Så det blir nog mer resor i framtiden, förhoppningsvis redan i början på nästa år! :)
 
Nu när jag uppdaterat här kan jag ju inte annat än att skärpa mig. Skärpning med både mat och träning. Heja mig!

Om

Min profilbild

Sandra

Efter en livstid som hästägare med flertalet hästar är jag nu en alldeles ordinär och hästlös student, vars nya arena är gymmet. Jag är 25 år gammal och på jakt efter drömkroppen, med diffusa mål och stora visioner. Läs gärna det första inlägget för en längre presentation. Väl mött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela