Sweat 'n pain

Min träningsdagbok och vardagskladd!

På oförskämt bra humör!

Publicerad 2012-06-28 21:03:41 i Allmänt,

Så kan det gå, helt plötsligt vänder det!
 
Kan ju bero på att jag...
  • sålt en sadel, snabb och smidig affär som gav mig efterlängtade pengar
  • inte har nåt vidare ont i knäna, trots både promenad och gym idag
  • genomförde hela mitt gympass fast jag mest kände för att lägga mig på golvet och sova en stund
  • ville lägga mig ner och sova på jobbet ikväll men tog lite kaffe, fick en riktig kick och är nu på perfekt kvällshumör
  • har ätit jättegott Grännaknäcke (som jag stal med mig hemifrån) med skinka och gurka, känns som lyxmat nästan och väldigt "hemma"!
  • fick en fin och väldigt grön blomkruka med växter i present, som nu livar upp mitt fönsterbräde och ser fin ut
  • det är bara 35 dagar kvar till avresa *aaaaaaaaah!!!*
  • ridtur i morgon att längta till som kan generera ännu mer träningsvärk än jag redan har <3
 
... ja listan goes on and on! Finns mer att hämta.
 
Jävligt fint liv. Let's keep it up!

Still alive

Publicerad 2012-06-28 13:09:25 i Allmänt,

Lite segt på bloggen nu, mest på grund av knäna som gör att motivationen djupdyker ibland.
 
Men! Sitter just nu och känner mig peppig!
Har idag varit ute på skogspromenad samt varit på gymmet och dragit i maskinerna. Igår var det ridning i skogen och sen cyklade jag till jobbet - en chansning! Knäna kändes grymma men cykling är verkligen inte the shit för mig just nu... Kändes direkt i uppförsbackarna, hela framsidan av knäna känns sjukt ansträngda då.
 
Idag är det ändå rätt okej. Efter en kort stunds promenerande gick den molande värken över och jag körde både crosstrainer (5 min bara, redan uppvärmd [och helt slut] ju) och benpress på gymmet.
Nu blir det INTE att cykla till jobbet utan är lycklig om jag kan göra annat. Kan jag ändå promenera är jag SJUKT lycklig!
 
Har fått inse att ja, det vore najs att vara mycket mer i form till resan. Men hälsan går absolut först och det kommer en sommar nästa år också. Så jag tar det lite lugnare och tänker att jag faktiskt har fått resultat, men att köra så hårt som jag vill är inte verklighetsförankrat. Så nu blir det ridning och gym i första hand, så får jag hoppas på skogspromenader också.
 
Och varför då så pepp? Jo, jag vägde mig idag och hamnade på 68,7 kg efter frukost! Pretty amazing efter midsommarens totala matfest. Såhär kan man se ut på denna vikt till 167 cm:
 
 
 
Shortsen är uppdragna, de är inte så korta.
 
 
Har en rolig fettknöl på ryggen som skapar den fina valken under sportbhn... Väldigt lokal liten sak på höger sida.

Resfeber och midsommartjockis

Publicerad 2012-06-24 18:58:21 i Allmänt,

Inte allt för mycket action här för tillfället. Sidan har till och med hunnit ändra layout!
 
I vilket fall så går beachsatsningen dåligt. Först kalas för mig, då var det Frödingetårta, morotskaka och slutligen min egen tårta och snart efter det högg jag in på chips + dip som inte gick åt under festen...
Nu hemhemma över midsommar med tvådagars femtioårskalas. Det har inneburit cateringmat två dagar med tillhörande rester andra dagar, tårta, bullar. god dricka, meloner, jordgubbar...
 
Lite får man ju dock röra på sig också. Sprungit runt i huset, fixat och donat, så fötterna blivit väldigt onda (hälarna). Känns till och med i vaderna!
Idag har jag tränat på att slå med lie samt tagit en skogspromenad på några kilometer. Så sjukt kul att slå med lie! Pappa har äntligen lärt mig tekniken, så i morgon ska jag träna lite mer. Fint att ha i CV:t när man är blivande biolog och denna konstform är på väg att dö ut!
 
Lärdom: att ha en gård är bra för mig. Konstant rörelse, om så endast för att ta sig från tv-soffan till frysen. Det är två trappor och ett gäng meter.
 
Vi har också pratat om och planerat vår resa lite mer. Vill VERKLIGEN gå ner lite i vikt tills dess så hårdhandskarna på nu! Kalasen är förbi och jag är fattig kyrkråtta i juli så förutsättningarna är goda. ;)
 
Vår resa kommer ta avstamp en dag tidigare så inte bara får vi avnjuta tropiska stränder, vi får även passa på att spana in en schysst dansk strand. Vi litar inte på SJ och flyger från Kastrup. Så en natt i Kastrup får det bli. Två hundra meter ska det då vara till Amager strand. Känns faktiskt väldigt kul att få lite, lite mer. Ser nu fram emot både en natt i Danmark samt Dubais flygplats by night som roliga extrapoäng.
 
 
Kan ju inte låta bli att bildgoogla Mauritius... Det känns fortfarande surrealistiskt. Jag har vädernojat som FAN och inbillat mig att vi kommer få skittråkigt väder som är lite, lite för kallt för att det ska vara fabulous. Inser sakta att så inte är fallet och får kolla på bilderna och verkligen känna att VI ska DIT! Vi ska till paradiset! Tror att jag befinner mig i något slags förnekelsestadium som hellre målar upp domedagen än är superpepp. Jag vågar nog inte tro något alls förrän vi är där (både i fråga om att överleva flygningen samt hur fab landet är).
 
 
 
Längtar tills det är mina egna bilder som ligger här på bloggen... Crazy shit, det hära!
 
Och för att jag ska bli lika fantastiskt snygg ska jag;
  • Försiktigt börja cykla till jobbet igen (kommer att jobba 3-4 dgr/v i juli)
  • Rida mycket mer, har "fri tillgång" och hoppas på ridning 2-3 dgr/v med mycket trav och galopp
  • Gymmet ska rulla 3 dgr/v som vanligt
  • Crosstrainern på gymmet, svetten ska lacka!
  • Investera i BUS inför avresan för att inte framstå som en reflekterande yta på foton från första dagarna
 

Guldlock i besvikelsens land

Publicerad 2012-06-17 22:28:10 i Allmänt,


Trenden med skräpknän håller i sig längre än vad som är okej. Det känns dock annorlunda och jag vill hävda att de måste vara bättre idag. Igår stod på upp och härjade mycket mer än jag normalt gör under en dag, sen på kvällen gick jag runt i klackar och härjade lite till. Knäna gjorde ont där mitt på dagen, sen tog alkoholen bort all smärta.

Idag mår de förvånansvärt bra. Visst, det känns. Kroppen känns som om den firar sin 60-års dag istället för 25. Orudis kanske funkar ändå? Smörjer och smörjer, funderar på att varva med liniment ikväll.

Efter allt svullande nu så känner jag mig större än någonsin. Är fruktansvärt onöjd. Är onöjd med att jag inte kan sköta maten bättre. Att jag inte kan träna så som jag vill. Att jag är så blek och fullkomligt ovillig att visa mig i bikini nu.

Det är inte många rätt just nu.
I morgon är det dock gymdag igen. Min plan är att svettas på crosstrainern också. Det må vara jobbigt för knäna men det är åtminstone skonsam träning ändå. På med liniment efteråt bara.

Jag märker verkligen att konditionsträningen är det som faktiskt är roligt. Ridning är fortfarande creme de la creme, men att få gå långpromenader, cykla, åka inlines och träna på crosstrainern, det är ju det som är gött! Att verkligen få svettas och få upp pulsen och pusha sig själv till mer uthållighet, träna på andningen och tekniken eller njuta av naturen samtidigt. Eller helt enkelt att spara pengar, göra miljön en tjänst och spendera kalorier på en och samma gång.


Hej från fröken i guldhatten som längtar efter att vara ute och bara få röra på sig!!

Födelsedagsmys

Publicerad 2012-06-14 20:58:00 i Allmänt,

HURRA HURRA HURRA! Grattis till mig, halvvägs till femtio och ett fjärdedels sekel gammal! HURRA för tjugofemåringen!

Men, tänker ni nu, vem skriver blogginlägg på sin födelsedag? Jo, den som har sin födelsedagsfest på lördag istället gör det!

Idag har jag i princip gjort två saker: Ridit och shoppat. Jag var iväg klockan nio imorse och red Casar medan Lisa red Ginny. Supermysig skogstur! Nu är jag hyfsat nyss hemkommen från ridtur nummer två, denna gång på Chira på ridbanan. :) Shoppingen företogs på IKEA, Stadium, Lindex och Ica. Ett Ica som bjöd på Frödingetårta i födelsedagspresent! Tackåtack. Den kalasades på utanför stallet efter ridturen ikväll, mums!

Äger nu iläggssulor som jag ska passa in i mina Converse. Så jäkla sköna till det facila priset 39 kr. Lifesavers! Ridning känns också som lifesaver för knäna och tja, hela kroppen. Efter galoppandet på ridbanan var vristerna helt skakis och jag kunde bara skratta för jag förstod hur dåligt jag red, hästen gick bara snabbare och snabbare om man glömde bort sig i en sekund och det var SÅ kul att galoppera varv efter varv! :D

Men ja, bra träning för min lilla kropp där. Statisk, skonsam, styrkebyggande, stabiliserande och något flåsigt. Syns verkligen på de bilder som jag INTE valt att visa här hur lite ridstyrka jag har. Säckar ihop, sitter i stolsits, vilar händerna på benen, orkar inte hålla om... Men det har varit superroliga ridturer idag på fina hästar, det får jag tacka hästägarna för!

 

 

 

Nu får det bli fotboll och plocka i ordning lite smått här hemma. Har införskaffat en stor skål att göra bål i, ett jättefint tårtfat med glaskupa och festliga muggar och talrikar. Hoppas på en fin dag på lördag med goda vänner. :) Nästa vecka bär det av hem till Småland och det ska bli myyyysigt! Där planerar jag att låna en av stallets äldsta och coolaste pållar för någon härlig skogstur i mina älskade hemtrakter. Att få rida nånstans där man känner igen vartenda träd - lyx!

 

(Jag har också idag hittat minst tio tänkbara hästar under 50 000 på hästnet. Den där lagen som säger att så fort man inte ska/kan shoppa så finns det hur mycket som helst att köpa, den stämmer extremt bra kan jag säga! Hade jag kunnat hade jag köpt finfina Gin, fy tusan vad ljuvligt det hade varit. Saknar ihjäl mig efter hästlivet. Men överlever. Ett litet tag.)

 

Last night

Publicerad 2012-06-13 22:07:50 i Allmänt,

Två timmar kvar. Mitt tjugofjärde år hänger på en skör tråd.

I morgon blir det tårta men också två ridpass. Känns mycket fint. :)

Effektivitet idag: Hämta ut pass, tvätta bilen på rekordtiden 9 minuter (tvätta-själv med poletter, man är väl snål), gymma och vittja fiskfällor. På två timmar.

Gymmandet känns lite döfött nu utan kondisträning... Vill ha tillbaka mina knän. Blir inte svettig på gymmet. Vill köra helkropp för att må som bäst. Det ger dock inte någon supertung ansträngning och helt ärligt är nog inte riktigt tunga vikter något för min kropp. Men jag vill svettas! Jag vill cykla! Jag vill ut och gå i skogen!

Vilar från detta till nästa vecka, sen är jag frisk. Det har jag bestämt.

Dåliga odds

Publicerad 2012-06-12 22:01:55 i Allmänt,

Det här suger. Känner mig tjock. Fortfarande runt 69 kg, INTE där jag tänkte vara vid den här tidpunkten!

Saknar hästar. Saknar även att det är så mycket enklare att gå ner i vikt när man sopar stall, bär vattenhinkar, kör vattentunnor i skottkärra, borstar, rider, släpar på utrustning, hämtar hästen längst bort i hagen... Alla de där tusen sakerna man aldrig gör i vardagen!

Funderar ideligen på att banta ner mig till målvikten på ett lagom brutalt sätt. Efter en timma kapitulerar jag dock och tänker NEEEEJ! HUNGRIG!
Har idag ätit exeptionellt dåligt, åt alldeles för lite innan jobbet och sen blev det lite kolhydratsorgie på kvällen. Visar mycket väl hur jag inte kan tokbanta men ååååh... förbannelse, liksom. Fettförbannelse!

Så för att ta inspiration av Lisa; vad gör jag för att bli mer sport och mindre tjock?
Imorn ska jag gymma.
På torsdag ska jag rida minst en eller max två hästar.

Vad gör jag för att bli tjock?
Fyller 25 på torsdag.
Attenderar mammas 50-års kalas nästa vecka.
Mina knän värker så att jag förvirras vem av oss det är som fyller 50 egentligen.

Oddsen är emot mig.

MYGGA

Publicerad 2012-06-11 15:37:39 i Allmänt,

... är precis det jag måste köpa. Hatar myggor. De älskar mig.
Har varit ute på 1 h skogspromenad i extrajobssyfte och blev alldeles uppäten, uuuh. Har grävt en grop i marken på typ ½ meter eller så också. Kommer få gräva om den gropen om en månad för att visa jordmåner. Eller så får några gymnasieungar göra det... ;)

Finns inget som gör mig tröttare än skogspromenader. Kanske för att man får balansera mycket och det kräver mycket mer av min kropp? I vilket fall så blir jag verkligen helt slut även om det känns helt okej medan man är ute.

Efteråt så gick jag inte hem och säckade ihop direkt, utan åkte till gymmet och körde överkropp. Ökade på rodd och mage så nu har jag ökat totalt 10 kg på vardera maskin sedan jag började gymma. :) Känns bra! På triceps tror jag att jag har ökat runt 15 kg. Minns inte just nu vilken vikt jag startade på men tror den ligger på 40 eller 45 kg nu (går på lbs-märkningen på vikterna, så det är 90 lbs). Logiken i hjärnan tror att 90 lbs = 45 kg, ungefär.

Om 1,5 timma hämtar jag hästarna i hagen och sticker på ridtur med trevlig sällskap. Kan lugnt säga att detta är en mycket aktiv dag! Älskar att få sitta på hästryggen igen, vet dock inte om det blir sportko eller polsk åsna idag. Vi får väl slåss om dem. ;)

Ikväll ska jag fasen äta både en halv sub och godis till fotbollen, Så Det Så! Heja Sverige!!

Onödigt spännande söndag

Publicerad 2012-06-10 22:30:42 i Allmänt,

Alla som någon gång sagt orden "hästar är farliga!", varsågoda - här får ni vatten på er kvarn.

 

Tror detta är första gången jag stått bredvid och inte varit den som ligger där på backen. Min kära kompis damp i backen med huvudet före och då vågade vi inget annat än att ringa ut ambulansen.

 

Turligt nog gick det väl! Öm, svårt att andas, men annars kry. Sån tur. Sån JÄVLA tur. Har flygturen på film och det är inte direkt något vackert att se.

 

Trots detta går jag och drömmer och fantiserar om en framtida häst. Åååh, jag saknar det verkligen. Saknar doften av svettig häst. Det är liksom doften av blod, svett och tårar tillsammans, och så bakar man in kärlek, mäktighet, glädje, adrenalin, sommar, trötthet... Det finns verkligen allt i den doften!

 

Men tills dess är det jag och gymmet! Ska kanske rida i morgon dock, på lånepålle. Knäna är gladare och lite ridning känns som utmärkt ansträngning. Ska också ut och gå en kortis i skogen i rent utbildningssyfte.

 

På tisdag är det jobb igen och det vore ju hemskt trevligt att kunna ta cykeln då igen. Heja knäna!

 

Skräp var ordet

Publicerad 2012-06-09 23:23:28 i Allmänt,

Har cyklat runt 50 km i veckan, plus tre gymdagar. På grund av detta sa mina knän FUCK YOU igår och gick i strejk.

Därför är det lite dåligt uppdaterat då jag mest legat hemma i soffan full av självömkan, med vetekudde, Orudis, inflammationshämmande tabletter, alvedon och liniment.
Gick några timmar på stan idag på gott och ont, det gick an men förbannelse vad jag hatar att gå runt med molande skräpvärk i min skräpkropp. På väg in på IKEA önskade jag att det vore lika enkelt att reklamera min kropp som att reklamera en vara. "Produktionsfel, genetisk felprogrammering med efterföljande kroppsliga defekter."

Min plan var att cyklacyklacykla och jo tjena, fasen vad bra det går!

Cred till mig som gick till gymmet idag ändå och körde överkropp, trots att jag var seg efter shoppingen och väldigt välrekryterad till the dark side. Också cred till mig som faktiskt hittade kläder idag, vilket var extremt välbehövligt. Måste rensa bort sånt jag inte använder (90%, give or take) och lära mig att shoppa lite oftare istället för att ha samma kläder jämt och shoppa först när de blivit utslitna...

Gnäll gnäll gnäll. Imorn är en ny dag. Då ska mitt nya kickass liniment från Sasco hjälpa mig, tillsammans med lite piller. Sen ska jag fika på stan och efter det ska jag hänga med på en kompis hoppträning. Försöker hålla kosten, men känner mig plufsig och blek och bara wäääääh.

Upplyftande blogginlägg, oh yes. Hoppas du blev alldeles varm i själen av läsningen. Natti!

Aj ajajaj... aj.

Publicerad 2012-06-07 11:39:42 i Allmänt,

God morgon, här var det träningsvärk beställt!

Jag har sett personer sitta i en maskin på gymmet som ser ut att träna ljumskarna. Jag skulle gladeliga sätta dessa personer på den danska sportkon jag red igår, så de kan få uppleva vad jag känner idag! Man arbetar snabbt bort det där om man rider varje dag. När man rider mer sporadiskt är det stel som en pinne som gäller dagen efter. Rumpan har också fått sitt. Så är det med hästapållar som behöver drivas fram för kung och fosterland (förutom i galoppen, då var det bara att hålla i!).

För utom att ha träningsvärk har jag roat mig med att
1. klippa mig
2. ansöka om nytt pass

och ska senare roa mig med att
3. cykla till gymmet och träna där
4. cykla hem och stretcha bort min träningvärk
5. gå ut och äta god mat med några kompisar

Bra dag! Solen skiner ganska mycket och det är vaaarmt ute!

Ny favorit

Publicerad 2012-06-06 14:22:13 i Allmänt,



Gott-gott-i-gott-gott!
Något som inte är riktigt mumsigt är Gourmet Pro proteinpulver. Trevlig smak men läskig konsistens. Uuuh.

Har varit och ridit på den danska sportkon, det var hemskt kul! Han krävde mycket ben för att vilja arbeta i rätt form men det var i princip allt. Så sjukt trevlig häst (och jag har nog ganska starka ben ändå, fast jag orkar inte så länge heheh). Så det kommer att bli mer ridturer i sommar, är bara att säga till och beroende på vem som hänger med får jag rida polsk åsna eller dansk sportko. Skoj!

Om en liten stund ska jag åka och springa efter Maries häst medan hon antagligen fotar spektaklet. Och i morgon ska jag nog åka och bevittna när åsnehästen är på hoppträning, och knäppa lite bilder. Värst vad mycket häst det blev helt plötsligt, LOVE IT.

På matplanet så har jag gjort min egen Ben & Jerrysglass light! Helt enkelgt GB's lightglass vanilj med ett styck fettfri muffin och två pepparkakor. Allt mosat och blandat och nu i frysen. Om det blir göttigt så är nästa experiment att lägga till kvarg smaksatt med vaniljessens. Kan nog bli naaaajs.

Cykelutmaning

Publicerad 2012-06-05 21:56:36 i Allmänt,

Vardagsmotionen är här! En stor anledning: Cykelutmaning på jobbet! De tre som cyklar mest (till jobbet) vinner priser. Me lajk free stuff, så här ska nu cyklas.

Idag blev det totalt 16 km på min gnisslande älskling med sadel som ger mig både skavsår och blåmärken. Jag måste även använda båda bromsarna hela tiden eftersom ingen av dem egentligen tar. Men sedan jag tejpade dem så bromsar de i alla fall. MacGyver kan slänga sig i väggen.

I morgon ska jag rida! Pratade med ägaren, som också ska rida, så en av oss får rida på den andra pållen i hagen. Jag får rida vilken jag vill. Med beskrivningen "G har varit supertittig sista dagarna så man kan inte släppa efter på tyglarna, för då flyger man av. C är trögstartad, men när han kommer igång går det i 120 och går inte riktigt att stoppa" så vet jag inte riktigt vilken jag vill ha, haha...

Efter det ska jag tömköra en kompis häst. Vilket innebär att kuta efter hästen med långa tömmar istället för att rida. Sjukt kul dock, och hemskt kul med en hästig dag. Jag saknar hästlivet nåt så fruktansvärt mycket. Men den som spar han har - råd att köpa hästgård sen.

Tonfiskmiddag

Publicerad 2012-06-04 14:46:33 i Allmänt,

 

Tonfiskröra på kvarg istället för creme fraiche! Innehåller även hackad smörgåsgurka, rödlök, majonnäs, stark senap, dill, gräslök, salt och peppar.

 

Mitt nya proteinpulver är nu skickat! Ser fram emot att testa det.

 

Muffins!

Publicerad 2012-06-04 11:53:25 i Allmänt,

Bakade muffins igår och råkade minsann glömma att ha smöret i smeten! Så går det när man ska värma i micron istället för på spisen som vanligt.
Resultatet: ätbara muffins! Dock godare igår, idag är de något torra.
Lärdom: Dra ner på smöret och testa lägstanivån. Om det kan göras utan avdrag på smak och konsistens så varför inte?!

Det blev 140 kalorier per muffins (räknat på socker och mjöl, övriga ingredienser som kan räknas är väl förvisso de två äggen), jämfört med runt 250 med smöret också. Ska testa med 50 g smör istället för 160 g som receptet säger nästa gång.

 

Inväntar just nu my partner in crime, så vi kan åka till gymmet!
Igår klockade jag in på 4.5 km skogspromenad på 55 minuter. Dåligt promenadtempo men jag gick snabbt, så där har vi skillnaden mellan skog och preparerade stigar. På bra väg brukar 6 km ta 60 min för mina korta ben.
Cyklade även runt 5-6 km, och hade rygga på ca 3 kg hela tiden. Känns faktiskt i axlarna idag.

Nyklickat

Publicerad 2012-06-03 10:10:03 i Allmänt,

Jakten på färre kalorier och goda proteinpulver fortsätter.





Ett stryck Strawberry Milkshake coming my way!

Idag: Molnigt men inte blåsigt som igår. Väderprognoserna säger helt olika angående regn.
Hoppas på inget regn, i så fall står cykel till fiskfällorna (2.5 + 4 km) samt skogspromenad 7 km på programmet!

I morgon: Dag ett på mitt nya schema med fyra gymdagar per vecka!

Bakis...

Publicerad 2012-06-02 19:41:01 i Allmänt,

Mmm, ljuvligt liv. Halv elva blev jag dessutom bortrövad och spenderade förmiddagen i min kompis stall.
Finaste Chira!



Sen åkte vi på hopptävling och en viss tv-kändis råkade rida förbi...



Ikväll blir det Prometheus och overpriced biopopcorn. Igår blev det chili cheese och hamburgare ute. GOTT.

I morgon antar jag att det är dags att sona mina synder med en cykeltur och säkert något mer. Inget förfall nu!

C'est fin!

Publicerad 2012-06-01 13:32:33 i Allmänt,

Fredag, första juni, sista tentan skriven, ett litet litet arbete som ska skrivas klart på söndag... Ja, kort och gott kan man säga att jag är F - R - I!

Det känns så skönt. Så jävla skönt. Här ska vilas från skolan och allt stress där kring.

Sommaren börjar med tentafest ikväll och utgång! Ska väl ta det inte allt för roligt, men känslan i kroppen är skööön så här behövs det minsann ingen alkohol som glädjehöjare :D
Kanske inte direkt blir en lägstanotering i kaloriintag idag, men man ska leva också!

Inser att jag inte gjort något veckoschema sen innan exkursionen. Denna vecka har jag ju dock tränat ändå, det är inte så att jag måste ha ett schema som tvingar mig ut. Och ganska ofta så får jag ju stuva om pga tidsbrist eller väder. Eller humör. Får se om jag ska fortsätta med att lägga upp scheman eller inte... Gymmet ska rulla på 4 gånger i veckan så det kanske är onödigt att binda upp mig mer, bara göra det som känns gött för dagen istället.

Trevlig fredag!

Om

Min profilbild

Sandra

Efter en livstid som hästägare med flertalet hästar är jag nu en alldeles ordinär och hästlös student, vars nya arena är gymmet. Jag är 25 år gammal och på jakt efter drömkroppen, med diffusa mål och stora visioner. Läs gärna det första inlägget för en längre presentation. Väl mött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela