Sweat 'n pain

Min träningsdagbok och vardagskladd!

Bra dag!

Publicerad 2012-05-31 16:22:54 i Allmänt,

En timma på gymmet idag i vanlig ordning.
Dagen har flera bra saker att bjuda på! Så jag radar helt enkelt upp dem:

1. Jag har gått ner ett kilo! :D Awesomeness! Mitt på dagen ligger nu vikten på 68,6 kg.
2. Sidoplankan känns mycket starkare, är inte vinglig och orkar utan problem.
3. Efter att ha kört mina 2x12 i tricepspressen tyckte jag att det kändes mesigt. Ökade på ett block så vikten hamnade på 40 kg och gjorde 12 till utan problem. Förutom benpress är det nu min tyngsta vikt i maskinerna. Ganska intressant att jag alltså är som starkast i överkroppen i triceps och bröst. Det går verkligen lekande lätt. Jag tycker också att armarna visuellt ser trevligare ut, kanske börjar gäddhänget strama åt sig?!

I morgon är det sista tentan för terminen. ÄNTLIGEN!
Känner mig förberedd. Ska läsa lite till ikväll men det blir väldigt lugnt och stillsamt då jag redan har gjort 4 gamla tentor och gått igenom frågorna mentalt idag igen. Så från och med nästa vecka är det fri lek, woop woop! Har längtat så otroligt mycket efter detta, är så trött på att hela tiden känna i bakhuvudet att jag borde plugga istället för att roa mig. Ska jobba 2-3 dgr/v i juni och 3-4 dgr/v i juli och det kan inte bli bättre. Första sommaren utan heltidsjobb sen jag var 19!

Middag: Fetaostgratinerad ratatouille med zucchini, palsternacka, lök, vitlök, röd paprika och aubergine med den kvarvarande Kesella citrus till efterrätt. MUMS, om jag får säga det själv. ;)

/Nöjd tjej

Nyttig tröttis

Publicerad 2012-05-30 21:11:33 i Allmänt,

Röra på sig ska man ju också! Har idag cyklat, 2.5 + 4.5 km till fiskfällorna med en uppenbar omväg på vägen hem. Cyklade upp för en inte allt för lång men ändå jobbig backe, och jag är ju som jag är... KAN INTE GE UPP ELLER SAKTA NER.

Så när jag stod på krönet hade jag cyklat alldeles för fort (långsamt är liksom inte en hastighet, det är en dödssynd...) och fick knappt nån luft. Bra där! Hjärtat slog så hårt att jag trodde det skulle hoppa ur bröstet. Förutom att det var läskigt så var det ganska häftigt att verkligen känna hur nånting där inne slår, varesig jag vill eller ej, och det var några fruktansvärt starka muskler det där. Verkligen ingen vanlig syreskuld utan snarare BADOMBADOMBADOM!

Med den starka reaktionen på en liten backe så hoppas jag att jag bara är i äckligt dålig form och inte på väg att bli sjuk. Snälla, låt mig inte vara på väg att bli sjuk! Det gjorde mig även så trött efteråt att jag var tvungen att sova en stund. Bah.

Middag: 210 gram (närproducerad och närslaktad) nötfärs, majs, gurka, tomat, röd paprika, riven morot, turkisk yoghurt och tacosås. Efteråt blev det en bit fransk smältost, La vache qui rit. Hittade en ny förpackning på All Världens Mat som jag inte sett i andra affärer och det var goooott!
Inhandlade också grillkrydda, starkt chilipulver, gurkmeja samt två morotbaserade juicer (ehh... stavning där?) där. Älskar den affären! Botaniserar bland varor som jag aldrig sett. Spejade på jugoslavisk vitost som tydligen ska vara mycket god, samt fetaost helt utan svensk text. Men jag är ganska säker på att det var fetaost. ;) De har också massor med kryddor som jag inte har en aning om hur eller när de ska användas. Här ska testas!

Nomnomnom

Publicerad 2012-05-30 11:55:58 i Allmänt,

Dagens lunch.



Knäcke med ägg, galiamelon, vatten och nya Kesella citrus. Gud så gooood den var!
Dessvärre sötad och sådär men helt klart ett alternativ då och då. Nomnomnom.

Har ju även de här läckerheterna hemma, antar att jag får lyxa till det med paj någon dag. Eller vad kan man annars hitta på? Jordgubb/rabarberdricka är ju hemskt gott men även det supersötat, rabarber är ju så syrligt.

Egobilder

Publicerad 2012-05-29 13:14:08 i Allmänt,

Det tar sig, sa mordbrännarn.





Kanske dags att väga sig snart igen? Jag undrar ibland var de där 69 kilona huserar egentligen.

Veckan som varit i bilder!

Publicerad 2012-05-29 00:13:50 i Allmänt,

Måste slänga upp några bilder. Bara för att. :)

Utsikt från Kopparhatten, Söderåsen



Exkursion som ger högskolepoäng eller nöjesresa... Det är frågan ;) En kompis här på en strand mellan Haverdal och Tylösand.



Kiviks hamn



Min nya buddie; lövgrodan!



Lunch i Söderåsen efter den långa vandringen; falukorv, nypotatis, stuvad blomkål och sallad. Måste ha varit det godaste på hela veckan! Och bäst av allt: närodlat samt ekologiskt!



På promenad med katten Maja, mamma och brorsdottern i kvällssolen




Back to business

Publicerad 2012-05-28 23:59:39 i Allmänt,

Hejsan hoppsan, jag är tillbaka!

Har haft en alldeles toppenbra vecka som fungerat mycket bra på alla sätt och vis. Trodde det skulle bli mer problematiskt med maten då min kylväska är väldigt liten och vi kuskade runt i bilana hela dagarna. Kan väl säga att Nutrilett mealbars och Gainomax bars var räddare i nöden. ;)

Hårdaste dagen var onsdag. Den tog liksom aldrig slut! Vi vandrade i tre timmar i Söderåsens nationalpark, underbar och ljuvlig natur bland bokskog och höga höjder. Spiken i kistan var den 800 meter långa branta stigen upp på Kopparhatten, 90 meter över havet med branta klippor. Sen ska man ju gå ner också... Phu.
Efter det åt vi lunch och sen vandrade vi i 1,5 timma i en annan del av nationalparken.
Sen åkte vi till Kivik, fixade mat och tog en kort promenad ner till havet. Sen fick vi för oss att åka och lyssna efter lövgrodor i Stenshuvuds naturreservat vid havet lite längre bort. Så vi gick där i mörkret och lyssnade, hittade inga men åkte till en damm i närheten och tadaaaa - lövgrodor! Högljudda som få och såååå söta.

Halv tolv ramlade jag i säng och somnade på ungefär två sekunder. Torsdagen inleddes med de största påsarna under ögonen som jag någonsin skådat, haha! Tuuuunga, trötta ben - men det var bara att fortsätta dagen på sandstäpp i solen och sen på ännu mer grodjakt i ljuvliga skåne.

Så. Nu är jag åter i Karlstad, efter ett pit stop i Jönköping över helgen när vi ändå avslutade i närheten (Hornborgarsjön, en timma bort). I helgen har jag sovit, solat och lekt med brorsdottern. Har varit så trött så jag vet inte vad.
Idag sov jag både på bussen hit och en liten stund innan jobbet.

Okej, det börjar bli en novell det här och ingen träning är nämnd direkt... Idag har jag i alla fall ägnat mig åt matplanering och inspiration till middagarna. Det har gått bra! Förslagslistan innehåller tzatziki med grönsaker och färskpotatis (kanske några skivor skinka till?), kikärtsgryta, gulasch på nötfärs, tacos utan bröd, tomatsoppa med pasta, kyckling med haricot verts och creme fraiche, bacon med rårakor och lingonsylt, fetaostgratinerad ratatouille... YUM.

Träning:
Planerar för gymmet i morgon och på torsdag. Tenta på fredag, med bokat beachvolley efteråt men det ska regna... :( Veckan får bli lite som den blir på grund av tentaplugg. Sen är det hårdstart som gäller!

Motionerad och lite resfeber

Publicerad 2012-05-20 13:37:50 i Allmänt,

Cykel 1.6 km x 2
Promenad 2.5 km á 20 minuter
Cykel 2.5 x 2

Det är vad jag har gjort idag! Cyklade rätt fort, första 1.6 km till elljusspåret gick i en rasande fart. Andra vändan på 2.5 km innebar massor av uppförsbackar som jag trampade fram svetten i. Phu!

Nu ska jag väl antagligen ta tag i lite packande. Men det är så mycket man inte kan packa förrän i morgon; allt som behövs till morgonduschen t.ex. Minikikare, kamera, sleep sheat och lite kläder ligger redan i väskan. Thermosar och kåsa framplockade. Nästa vecka spenderas måndag-fredag på resande fot tillsammans med klassen. Kommer nog att bli jävlat fantastiskt, som en viss kompis brukar säga. :) Karlstad-Vänersborg-Falkenberg-Kristianstad-Kivik-Värnamo-Jönköping-Hornborgarsjön-Karlstad. Woop woop!

Har lagt lite tanke på maten, som jag gärna vill hålla på en bra nivå under veckan. Har ju börjat sjukt bra med kaloriräkningen, jag är fast och vill fortsätta!
Middagarna får jag väl hitte på nåt, frukostarna får bli havregrynsgröt med sylt och mjölk samt knäcke med mjukost. Samma som nu förutom mjukosten. Känns väldigt smart med torrvaror på det viset, och så får jag slänga ner lite hemmagjord sylt i en plastburk istället för lättskadad glasburk. Smidigt. Tack vare min nyinköpta lilla kylväska kan jag ha med mig keso, mjölk eller annat gött under dagen utan att det blir dåligt tills vi kommer till nästa vandrarhem. Fyra nätter, fyra vandrarhem!

Inget uppdaterande här nästa vecka alltså, men sen kommer det nog en hel drös bilder från veckan!


Tråååååkdag!

Publicerad 2012-05-19 12:31:39 i Allmänt,

Har lovat mig själv vilodag idag. Men jag är så sjuuuukt rastlös..! Ska gå eller cykla till Jula sen, bara typ 1,5 km dit. Sitter och räknar ner. Friskt beteende! Det är inte ens träning, men jag SKA inte göra mer idag.

Det är fint för kroppen att vila. Det är viktigt.

I morgon är det däremot planerat kondition på gymmet om jag får som jag vill! Och det brukar jag få. ;)

TGIF

Publicerad 2012-05-18 10:08:49 i Allmänt,

Jag är helt död. Men jag ska tydligen till gymmet om en timma.

Jag tror bestämt att det får bli välförtjänt vilodag i morgon. Idag är det dag 8 utan vila.

För övrigt: Igår åt jag god mat hela dagen, men tack vare kompisaktivitet var jag inte hemma och kunde småäta eller nåt sånt efter min promenad. Efter middagen låg jag fortfarande på stort underskott och åt cheese crunchers och drack cola med gott samvete.
Räknade idag ihop mina kalorier till strax över 2000. Inte illa. :) Kan ju säga att jag kolhydratsladdade där på kvällen, haha!

Gårdagens mellanmål:
120 g Lidls yoghurt/kvargblandning
50 g micrade jordgubbar (så de är helt varma och saftiga!)
20 g crunchymusli

Blanda. Njut.

Promenadveckan?

Publicerad 2012-05-17 15:05:18 i Allmänt,

Ja, det är vad det här tycks vara. Vår + bra väder = promenader!
Idag bar det av utmed Alsterån, så fint så fint. Cykel dit och hem 2 km, sedan en härlig skogspromenad på ca 6 km. Man får gå med sicksack och hoppa runt vid sidan av stigen och på stenar än att gå rakt. Det gillas!

Dagens downer: Trampade snett på slutet. Solsidan: Med redan väl uttänjda ledband i fotlederna blir snedtramp sällan väl utvecklade stukningar. Sitter nu med ordentligt lindad fot för att undvika att hitta på några fler dumheter med den, men halt är jag inte (än!) och det brukar inte inte bli så allvarligt. Men det får mig ändå att utbrista FAN OCKSÅ! när det sker. Jag tänkte ju en stund tidigare att detta är mumma för mina fötter, att få balansera runt i naturen igen och stärka ledband och muskler. Jo tjena. Bakslag direkt.

Självklart bjuder jag på lite bilder. Det måste man när solen skiner och naturen står i vårblom!









Med sådan här miljö kanske alla skulle bege sig på promenader lite oftare..?

Detta är för övrigt dag 7 av träning utan vilodag!

Peppfilm!

Publicerad 2012-05-16 18:43:36 i Allmänt,

Matkoma!
Rekommenderar: Lidls cevapcici när man är lat men ändå vill ha bra kött. Jag gillar varianten med ajvar, då är det 83% kött och 16% ajvar och resten lite andra kryddor. Vanliga varianten ligger på 98% kött vill jag minnas, resten kryddor. Icke förstekta heller och gjorda på nötkött. Mums!

Innan dess intogs 100% peppning i form av film med temat muskler, killar utan tröja och simpel handling. Men ÅH vilken sucker jag är för underdogfajter (kom igen, Karate Kid, alla älskar?!) och tja... rippade killar utan tröja.



Känner man att det är lite lamt, lite enkelt, lite för lite män och våld... Utan behov av vidare beskrivning; Tropa de elite. Trailern gör icke rättvisa av mästerverket.



Men vill man bara bli lite träningspeppad; Million dollar baby, Girlfight, Rocky såklart, lite dans i form av Step up, alla The Fast and the furious (lika delar Vin Diesel, Paul Walker och fiiiina bilar, även om bilarna i sig förvisso inte faller under träningspepp...) - eller la monster originale: Fight Club. Vill man se mer Brad Pitt utan tröja och med trasiga knogar är Snatch det givna valet.

Mer mat!

Publicerad 2012-05-16 14:16:05 i Allmänt,

Idag: Gymmet, och vi tog cykeln dit och hem. :)
Den långa uppförsbacken på hemvägen kändes bättre än sist, trevligt med förbättring!

Annars på gymmet var det rätt tungt. Gjorde hantelpress för axlarna idag och höll på att gå sönder efteråt kändes det som. Inte under tiden jag höll på men efteråt, aj aj aj av trötthet. Nu är dock alles gött igen!
Jag antar att det var tungt på grund av att gårdagen var mitt lägsta kaloriintag på antagligen väldigt länge. Men det är bra att veta att det är nivå som jag inte kan hålla om jag ska orka med träningen och även utvecklas där.

Nu laddas förråden upp igen med pastasallad och proteinshake :)

Trippeleffekt

Publicerad 2012-05-16 10:32:05 i Allmänt,

Ibland kollar jag på bilder för att få motivation. Om de har ett cheesy budskap är det ännu bättre. Och jag står för det!

The classic



Motivationen



Inspirationen

Promenadkärlek

Publicerad 2012-05-15 13:26:38 i Allmänt,

Har nu lagt 1 h och 40 min långpromenad bakom mig! Det var det ljuvligaste jag har gjort på länge.
Testade en ny stig och vips befann jag mig i den tystaste av skogar. Under en timma lyssnade jag endast på fågelkvitter och ljudet från mina fötter. Absolut inget annat. Som balsam för själen.

Det var ingen preparerad stig heller så ömsom såg det ut såhär;



eller såhär;


... och allt där emellan! Vägen bjöd också på utmärkta fågelskådningsmöjligheter i Vänerns vass. Fågeltorn sprang jag också på och kan såklart inte låta bli att gå upp och spana lite.



På väg hem fick jag sällskap av någon sorts gäss (grågås kanske?) och kanadagäss. Sedan gick jag på en stig och tänkte precis tanken "Om det hade varit lite soligare så hade det varit fullt med ödlor här som ska sola sig", när det plötsligt rasslade till alldeles bredvid mig... Där låg minsann en liten gynnare och solade sig, men en ödla var det inte...



Årets första huggorm noterad!

Det var inte mer än ca 8,1 km som jag har gått på mina 100 minuter. Gick sakta i början då asfalt inte är så skönt för mina ben. På vägen hem var jag uppvärmd och kunde gå snabbare på samma sträcka. I skogen gick jag nog rätt snabbt stundtals då kroppen känns superbra på sådant underlag, men hala spångar, lera och diverse djurskådningstillfällen slöade ner tempot lite. :)

Är redan sugen på en ny promenad till helgen! Antingen samma runda eller en annan favorit som tar 2-3 timmar beroende på vilken väg man känner för att ta. Superhärlig även den utmed en stor å, med goda möjligheter att se intressanta vilda djur. Det finns spår av bäver men den kan jag ju glömma att jag springer på, haha!

Zombieland continued

Publicerad 2012-05-14 19:28:32 i Allmänt,

Död imorse. Alla aktiviteter som involverade att hålla armarna ovanför huvudet, eller använda armarna överhuvudtaget, förkunnades som djävulens påfund. Ingen träningsvärk dock - men en zombie vore piggare. Jag inser att mer yoga nog är bra om resultatet är detta. Men jag orkar inte just nu. Vill inte tänka.

Nåväl. Quitters don't win, pain is only weakness leaving the body och allt det där. Resultatet blev ett gympass med 15 min crosstrainer som uppvärmning. Dö fett, dö!

Nu önskar jag mig en frivillig människa som masserar mina axlar. Gratis!
Förutom att jag faktiskt släpade mig till gymmet (vilket också innebar en timmas nap när jag kom hem) så har jag räknat kalorier idag. Mycket spännande. Och min middag var så jäkla god att jag måste dela med mig.

Pastasallad
Gnoccipasta
Kokta ärtor
Slantad morot
Körsbärtomater
Gurka
Rödlök
Majs på burk
Tärnad kassler
Knaperstekt bacon (skuren i småbitar)
Röd paprika

Färska grönsaker behåller fler näringsämnen än tillagade! Raw food är inte nåt knepigt hittepå. Det råkade bara blir en Hollywoodtrend också.

Zombieland

Publicerad 2012-05-13 20:37:04 i Allmänt,

Älskar zombietillståndet som inträffar efter yoga. Total avslappning. Så jävla värt.
45 min yoga såhär på kvällskvisten.
Lite Yoga for beginners 1 & 2


... samt lite gamla goa asanas jag lärde mig för ett år sen på yogakursen. Bland annat warrior III:


Veckan:
Måndag: Gym samt cykel dit 5+5 km (check)
Tisdag: Cykel till jobbet 5 + 5 km (check)
Onsdag: Gym och cykel dit om vädret tillåter (check)
Torsdag: Cykel till jobbet 5 + 5 km Vilodag
Fredag: Gym och utlovat regn = ingen cykel dit (check)
Lördag: Välförtjänt vilodag? Promenad 7 km
Söndag: Inlines Lugn yoga 45 min

Nöjd.
Nu ska jag mixa ihop lite jordgubbsmjölk och äta nåt gött till. Crunchymusli med yoghurt eller polarmackor!

Favoritsmoothie

Publicerad 2012-05-13 12:49:36 i Allmänt,

Onödigt att lägga upp bild, den ser ut som en rosa dröm - som redan visats på bild!
Receptet är dock lite, lite annorlunda:
En banan
Ett dricksglass fyllt med frysta jordgubbar som tinas lite i micron
Två skedar kvarg
1 dl mjölk skakat med ½ dl Whey 80 pear/vanilla

Ack så gott, så mättande och så nyttigt!
Började även dagen med paprikaskivor på mina ostmackor. Paprika innehåller mer C-vitamin än både apelsin och citron, så nu vet ni det också!

Funderade på att cykla till stan idag (5-6 km enkel väg). Men lätt halsont igår som finns kvar idag (dock inte värre än igår, och det sitter högt upp mot gommen) och blåsigt får mig att ställa in dessa planer. Istället tänker jag dra fram yogamattan ikväll! Väldigt längesen den var framme. Wish me luck (överrörlig innebär inte på något vis att man är vig!).

Om jag lyckas med detta innebär det 6 träningsdagar denna vecka. Promenaden igår räknas absolut som träning - tack vare ryggsäcken (antar jag?) så har jag idag finfin träningsvärk i rumpan! Har inte fått nån träningsvärk av varesig inlines eller cykling men halleluja, här är den!

Långpromenad!

Publicerad 2012-05-12 14:52:14 i Allmänt,

Jag älskar att jag bara behöver gå en tjugo minuter för att hamna här;





Motionen idag blev 7 km promenad till och från fisklådorna. Idag fanns det en stor, pigg ål i lådan! Det kan bara resultera i en sak: Glad tjej!
Igår fick vi också en stor fin ål, då såg det ut såhär;



Gick med en ryggsäck på några kilon (innehållandes gummistövlar och regnbyxor bland annat), så det var kännbart även för rygg och axlar. Bra träning! Dessutom, bra ben/rygg-vecka måste jag påstå. Den enda dagen som jag inte gymmat, cyklat eller promenerad nu har varit torsdag, vilket blev helvila.
I morgon ska jag äntligen få träffa min kompis som nyss blivit mamma! Kanske ställer jag in planerna på inlines. Bebis- och kompismys får faktiskt gå före träning ibland. :)

Bilder bilder bilder!

Publicerad 2012-05-11 16:13:19 i Allmänt,

Kan rapportera om en mer lyckad dag än igår. Ibland får man falla lite! Måste fortfarande ta tag i mina stressproblem men träning är ett gott bot mot stress. :)

Har kört gymmet och hade en bra känsla! Gjorde alla rygg/axelövningar på rad efter varandra så nu kände jag verkligen hur stor del av mitt pass som bara handlar om det området. Chin ups, rygglyft, rotation in/ut, sidolyft med hantlar och rodd. Gött!

Efter hemkomsten tog jag lite bilder, så tänkte visa upp mig för första gången! Har bara tagit bilder i underkläder hittills och inte känt för att visa upp dem. Att jag inte tänkt på att man kan se vettiga saker även med kläder på... ;)

So, this is me!





Har lite ont om platser att ställa kameran så det blir i lagom höjd. Så huvudet är inte avklippt med flit. Jag kan helt enkelt inte flytta soffan längre bak än så. :)

Och jag måste nog säga - nöjd tjej! Ikväll är det hockey som gäller och jag är sjuuukt sugen på att slippa laga mat. Kebabrulle, JA TACK. Köper nästan aldrig sådan mat så ibland får man fasen slå till. Fredag, hockey och allt. Japp japp! Ikväll tar vi femte raka och det med besked!

Hemhemma

Publicerad 2012-05-10 22:51:03 i Allmänt,

På temat chilla, ta det lugnt, gör nåt kul - här kommer lite bilder från helgen hemma i Jönköping.









/äter choklad och ser fram emot att koppla loss på gymmet imorn

Inte så bra dag

Publicerad 2012-05-10 22:28:05 i Allmänt,

Jag har ont i magen. Stressamage. :(

Vaknade i natt av att jag var svettig och hade ont i magen och mådde illa på samma gång. Det gick inte att spy, men efter att ha försökt så mådde jag åtminstone bättre och kunde sova. Idag har det varit en bergochdalbana med humör och mående.

Dagens insikt: Jag är så jävla stressad inombord. Jag hattar inte runt lika mycket som jag gjort sedan jag flyttade till Karlstad. Livet är lugnare på det viset men helt galet inombords. Högre krav, fler bollar i bakgrunden som svävar omkring, planer, framtidsfunderingar, jobbfunderingar... Jag är ju inte ny i stan längre och upptagen med att utforska och bara ha roligt.

Jag måste;
1. Börja andas. Djupa andetag gör mig så lugn att jag blir snurrig och disträ, det säger väl endel.
2. Acceptera att det inte gör nånting bättre om jag går och tänker på eller oroar mig för allt.
3. Yoga, meditera, sluta tänka ibland.

Jag längtar så jäkla mycket till sommarlovet. Ska förvisso jobba, men att slippa tanken på att jag borde plugga. Åh ljuva liv!

Kvällsmat

Publicerad 2012-05-09 20:26:00 i Allmänt,



Och gott vare! Innehåller;
En banan
Kvarg
Lätt micrade jordgubbar
Lite fruktsoppa (färdig på förpackning)


Bara för att testa en inställning kommer en bild ifrån helgen också, på min älskade, älskade vapendragare (ovanligt smal pga maskinfektion som han nu repar sig från, men alltid så fin ändå).


Hårda bud

Publicerad 2012-05-09 19:17:14 i Allmänt,

Gym idag och jag är helt slut! Hoppla.

Träningsvärk förutspås i axlar, triceps och framsida lår. Framsida lår mest troligt för att detta var dag tre av ansträngning utan vila.

Veckoschemat planerar för cykling till jobbet imorn. Tror dock att jag avstår oavsett väder. Muskler byggs i vila! Efter helgen med tre vilodagar på rad kände jag mig grym på gymmet och jag kände mig stark idag också. Bara det att jag är som en klubbad säl nu... ;)

Funderar på om det är dags att ta nya bilder. Känner mig lite fastare i kroppen... Om inte annat borde jag fixa lite bilder till bloggen snart!
Nu ska jag i alla fall försöka hålla mig vaken resten av kvällen och kolla på lite hockey. Heja Sverige!

Veckoschema v 19

Publicerad 2012-05-07 22:36:35 i Allmänt,

Det är måndag. Det innebär nytt veckoschema!

Det gamla först;
Måndag: Gym (check)
Tisdag: Ridning vila
Onsdag: Gym (check)
Torsdag: Inlines eller ridning (check)
Fredag: Troligtvis vila (japp)
Lördag: ? - en kort skogspromenad
Söndag: ? - vila

Det lyckades alltså bli en ganska lugn vecka, men ridturen var jobbig!
Denna vecka har jag inte riktigt tänkt ut ännu... Det är mycket i skolan och jag kommer nog att skippa ridningen och ägna mig åt annat. Dagarna kommer att bli mycket stillasittande med näsan i böcker och lusläsning av internet inför projektarbetet. Jag HOPPAS att vädret tillåter att jag cyklar till jobbet som planerat! Annars får det tyvärr bara bli mina gymdagar under veckan.

Måndag: Gym samt cykel dit 5+5 km
Tisdag: Cykel till jobbet 5 + 5 km
Onsdag: Gym och cykel dit om vädret tillåter
Torsdag: Cykel till jobbet 5 + 5 km
Fredag: Gym och utlovat regn = ingen cykel dit
Lördag: Välförtjänt vilodag?
Söndag: Inlines

Beachen, nu jäklar!

Publicerad 2012-05-07 18:34:33 i Allmänt,

Ååååh, trötthet! Sån där fantastisk, ljuvlig, sugande kroppslig trötthet som bara lite härlig träning kan generera.

Solen skiner och jag lekte MacGyver med min cykel. Jag lagade alltså bromsarna med lite vanlig brun tejp som man brukar tejpa lådor med. ;) Så till slut blev det gjort - vi cyklade till gymmet!

Körde helkropp som vanligt. Tina upplyste mig om Nautilusmetoden som förklarar varför vi skulle köra 2 set. Gött nån läst på när jag missat det själv... 2 set och på sista repetitionen ska man vara helt slut och inte orka en enda till. Så vi bestämde oss för att köra på detta, jag börjar nästa gång.
Dags att leta efter passande vikter alltså :) Blir att öka på en hel del! Får nog köra det lite etappvis.

Och jag är grymt lycklig över cyklandet. Jag älskar att cykla! Fem kilometer till gymmet, nedför dit och den härliga 1,3 km långa uppförsbacken hem. :) Skönt att ha det på vägen hem, annars hade det tagit emot att cykla till gymmet hehe...

Det känns som om upptrappningen till den läckra beachkroppen är här!

Ett konkret träningsmål!

Publicerad 2012-05-06 23:31:50 i Allmänt,

Dra mig bakänges, för det är knappt så jag tror det själv.
Idag bokade jag och mamma vår resa till Mauritius! Jag är så glad att jag inte kan låta bli att planera och googla och drömma... :) Genast har jag dessutom fått ett konkret mål. Jag vill inte skämmas över semesterbilderna! Jag vill titta på dem och glädjas.

Jag har ändrat min mentala inställning från "det är gott att fuska med godis, gärna varje dag" till "jag vill verkligen gå ner i vikt!". Nu under helgen har jag inte tränat men redan innan helgen har hungern minskat drastiskt. I mitt hem kommer det att finnas protein, och nu gäller det att vara duktig med både kolhydrater och träningen! Är så peppad som man bara kan bli. :)

I augusti står jag på den här stranden, och bor i något av husen i bakgrunden!


Det känns fullkomligt surrealistiskt. Visst, vi har semestrat en hel del när jag var liten. Jag har sett väldigt stora delar av Europa och mycket mer av Sverige än många jämnåriga. Men jag har aldrig varit utanför Europa. Jag har knappt rest på säkert 10 år. Jag var i London 2008 med mamma och min svägerska. Den sommaren åkte jag även ensam till morfar i Serbien och var där i en vecka. Utöver det så har jag faktiskt inte varit på utlandssemester sen jag var i Serbien när jag var 2001, och på en långvarig bilsemester i Europa när jag var 11.

Så tja. This is kinda big. Helt enormt rent av!
Jag är dessutom flygrädd, men med ett så här fantastiskt mål hoppas jag att jag är tillräckligt fokuserad på drömsemestern så att jag skippar åtminstone en liten del av flygrädslan.

Vi lyckades dessutom kirra ett hotell med både gym och pool som man kan simma längder i. :) Inte för att träning kommer att vara en prioritet direkt, men att simma gör mig riktigt gott och om ryggen behöver lite omtanke är det mycket trevligt att det finns nånstans att gymma lite. Jag vill ju inte vara skröpplig på min semester direkt! Mamma är skröpplig nr 1 men det räcker ju om en av oss är det...

Jag kan väl inte nog beskriva vad jag känner, förutom GLÄDJE!

Dagens tips

Publicerad 2012-05-04 10:11:23 i Allmänt,

... dagens tips, lalalalala, dagens tips!

Dagens tips för ett mättade mellanmål (lunch?):
2 små bananer
½ dl proteinpulver vanilla/pear, skakat med ca 1 dl mjölk
Kvarg i valfri mängd
Kall blåbärssoppa i valfri mängd

Mixa! Huuuur gott som helst och mycket mättande, och proteinrikt.
Överlag så älskar jag kall blåbärssoppa med kvarg, mmmm.

Giddy up!

Publicerad 2012-05-03 23:42:54 i Allmänt,

Jag har krigat för det här må jag lova. Men trägen vinner!

So... you wanna go for a ride?
Let's go for a ride!

Jag.Blir.Tokig.

Publicerad 2012-05-03 20:33:15 i Allmänt,

Jag var ute på en superunderbar ridtur idag i det fina vädret. Har dragit på mig träningsvärk i ben och rumpa nu, antagligen i kombination med gårdagens gym. Skönt! :)

Jag passade på att filma lite medan jag red också. Men alltså... Varför ska windows vara så inkompatibelt med allting? Windows Movie Maker fungerar inte med .avi och det känns jättetråkigt att slänga upp filmerna i råformat... Jag vill göra en kul film, jö!

I brist på annat så råkade jag ta en bild när jag skulle filma. Tror aldrig jag sett en så vacker bild..!
Notera dock att vi skrittar så manen yr. Den damen vet hur man utnyttjar alla gångarter.



/Sandra, som installerar codecrutiner som aldrig förr, men inte fan funkar det för det

Gött!

Publicerad 2012-05-02 17:56:34 i Allmänt,

Aaaaaah.
Den där sköna känslan när man bara sjunker ner i soffan efter ett bra träningpass. Vill inte resa mig igen.

Hade gott med energi på gymmet idag, allt kändes grymt och skönt och bra. Dagens axelövning blev sidoplyft + uppvärmning med rotation inåt och utåt såklart.
Jag tror de där axelövningarna är förlösande för mig. Avslappnande. Spänningar sitter ju som bekant ofta i axelpartiet, man drar upp axlarna när man är stressad och har svårt att bara sjunka ner och bara vara (åtminstone jag...).

Jag tror att det är därför jag blev så less i fredags. Jag tror att det var spänningar i området som släppte.

Tänkte uppdatera lite hur mitt gymschema ser ut nu. Kör fortfarande helkropp, 3 gånger i veckan.

Abdominal - 27 kg x 12 x 3
Pull up - 36 kg (som dras av min vikt alltså) x 12 x 2
Triceps/rygg/axelmaskin - 31 kg x 12 x 3
Benpress - 50 kg x 12 x 3
Rotation in/ut - 2x12 vardera på båda armarna
Rodd - 22 kg x 12 x 3
Bollplanka med rull - 12 x 2
Sidoplanka - 12 x 2
Rygglyft med boll - 12 x 2
Axelövningar, en per gång;
Sidolyft med hantel - 3 kg x 12 x 2
Axelpress med hantel - 3 kg x 12 x 2

Fick även lära mig drag till hakan i kabelmaskinen, men har läst lite om den och den verkar inte fullt så bra att göra. Jag är rädd om min kropp, och eftersom den ska träna samma muskler som de andra två övningarna kan jag lika väl rotera mellan dem till att börja med. Med tiden kanske jag hittar på nåt nytt - kanske bänkpress?

Om

Min profilbild

Sandra

Efter en livstid som hästägare med flertalet hästar är jag nu en alldeles ordinär och hästlös student, vars nya arena är gymmet. Jag är 25 år gammal och på jakt efter drömkroppen, med diffusa mål och stora visioner. Läs gärna det första inlägget för en längre presentation. Väl mött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela