Sweat 'n pain

Min träningsdagbok och vardagskladd!

Teh cutest

Publicerad 2012-12-18 23:27:05 i Allmänt,

Jag vet. Jag är väldigt kass just nu på det där med träning etcetera...
Som kompensation har jag faktiskt ätit mycket mindre senaste tiden, vilket känns fint.
Men min katt är i alla fall hemskt söt! Det kan man alltid leva på.
 
 
 
 

Självkännedom

Publicerad 2012-12-17 19:27:00 i Allmänt,

Insikten av att jag inte är nånting utan hästarna. Det är lite jobbigt när jag inte kan ha häst nu, och inte vill ha häst under dessa omständigheter igen. Vända på kronorna, hjärtattack vid veterinärräkningar, blunda när man man betalar räkningarna... fast, klart det är värt det! Jag har dock testat på det livet och känner att det är mer värt att vänta. Hästnördar lite tills dess, för första gången på månader!
 
Och när man har häst kan man ha det såhär trevligt under vintern... <3 Kanske är dålig med bilder till vardags, men herregud så mycket bilder jag har på hästar jag haft. Den grova hästen är fortfarande i min ägo men utlånad sedan mars i år och har det alldeles toppen hos sin fodervärd.
 
 
 
 
 
 
Ah, saknar att vara ute och känna på vädret!
 
 
 

Min godaste tomatsoppa

Publicerad 2012-12-17 18:30:00 i Allmänt,

1 normalstor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1 förpackning finkrossade tomater
2 dl spiralpasta
Kryddning:
Salt
Buljongtärning
Vegeta (google it)
Starkt chilipulver (överdosera inte!)
Vitpeppar
Torkad oregano
 
Finhacka löken och en vitlöksklyfta. Fräs i olivolja. Häll på tomaterna och 5 dl vatten samt pressa i en vitlöksklyfta. Häll i pastan när det kokar. Krydda efter smak, den ska vara mustig, smakrik och ha lite hetta. Låt koka tills pastan är klar, mosa de hela tomaterna med lämpligt verktyg. Ät!
 
Om man inte tränar måste man inte äta protein... hehe. Vegetarisk dag idag!

Nytänkande!

Publicerad 2012-12-13 17:55:00 i Allmänt,

Min kära bror är med och startar ett företag som erbjuder en helt ny tjänst. Metapic heter det och är nog rätt vettigt! För att illustrera kommer här en bild. Håll pekaren över bilden så får ni se!
 
 
För att ta er till företaget, klicka på symbolen nere i högre hörnet!

Premiärnatt

Publicerad 2012-12-12 11:38:52 i Allmänt,

Det här lilla busfröet var minsan på The Hobbitpremiären inatt! Hemskt kul med nattbio och lösskägg, är dock glad att där också fanns riktigt seriösa typer som var utklädda på riktigt! Men när vi kom dit och skulle äta lite innan på McD så var det ingen annan utklädd där... många blickar fick vi, haha.
 
Idag blir det bara jobb, börjar om någon timme. Ryggen överlever, gick bra i natt också. Lär nog vara trött i den ikväll men det är bara att fortsätta vila den. Imorn vet jag inte hur det blir, eventuellt en promenad istället för gym. Lite svårt att undvika ryggen helt, det blir väl bara ben jag kan göra då och jag gör ju inte särskilt mycket för ben än... Biceps kan ju funka men lika bra att vara lite försiktig!

Prickigt

Publicerad 2012-12-11 19:02:00 i Allmänt,

Spikmatta is the shizzle! Kurerar trött och något ledsen rygg, det blev kanske väl hårt igår. Men det var nog rodden som var spiken i kistan. Varför slutar jag inte bara? Varför är jag så envis? Jag hade enkelt kunnat göra samma vikt på rodd och ändå få ett bra resultat av passet. Men nej, om jag ökat det andra och bytt till färre reps och ett mer set, då ska jag göra det även på rodd. Såklart.
 
Men men! Så illa är det inte. Mest jag som är petig och rädd för skador. Har helt klart varit med om värre och jag lever än!
Sitter nu i skrivande stund alltså i soffan med spikmatta på ryggstödet och det är så skööönt...! Prickigt blir det pålilla ryggen också. Tror jag ska lägga mig på den i sängen och vila en stund. I natt blir det The Hobbit på bio med start kl 23.59! Eller ja... som vi alla vet så börjar ju filmen tidigast 20 min senare. ;)
 
Det här med att sitta näck på överkroppen (förutom bh då) och med jeans på underkroppen var minst sagt intressant. Det sporrar en så kallad deff när julen är över, minst sagt. Det här ser inte bra ut, jösses vad jag lagt på mig i höst! Tur det krävs filt för att hålla värmen så jag slipper se det, haha. Det är fint med vinter, gömmer mig i mina härliga tröjor och håller andan tills nästa år. Då är det fokus på dessa saker;
 
1. C-uppsats! Spännande, kul, givande. Allt är klart, data är insamlat och vi ska få följa med på en konferens inom ämnet och träffa forskare och relevanta aktörer! SÅ KUL!
2. Må bra och hålla mig frisk. Inga dumheter som leder till skador. Fortsätta med vitamintabletter och försöka hålla mig frisk. Ha en grundträning hela tiden för en friskare kropp.
3. Gå ner i vikt! Fint som snus ska det bli. Viktmål blir svårt då jag inte äger en våg (de är äckligt dyra!). Dock är det enkelt att räkna på mitt egna välmående när jag ser mig själv naken och hur kläderna sitter.
 
Onwards and upwards!

Operation rygg/mage

Publicerad 2012-12-10 16:44:00 i Allmänt,

Chins 3x8x27 kg hjälpvikt
Rygglyft på boll 3x20
Plankan 2x30
Rullplanka med boll 3x20
Rodd 3x8x40 kg
Crunches 3x8x40 kg
Sidoplanka 'dynamisk' 2x12
Sjukgymnastik för ländryggen, 'benlyft på mage'
 
Det var dagens och det var TUNGT! Lassade på lite mer vikter, tog bort lite hjälpvikt på chinsen. Allt fokus på mage och rygg! Brukar inte göra plankan så det var också nytt.
Nu är jag brutalt trött i ryggen, det blir soffläge resten av kvällen förutom lite matlagning. Köttfärssås a la Sandra blir det. Nötfärs, lök, krossade tomater, rivna morötter, tomatpuré, kryddor och Kelda Minimat. Yummie! Kanske tärnar i lite zucchini också.
 
Nästa gång på gymmet blir det ben och lite armar/axlar tror jag bestämt. Har ingen klar uppdelning ännu men det är roligt att gå lite mer all in och dela upp passen. :)
Blev just tillfrågad om att hänga med på nattpremiären av The Hobbit i morgon, det blir kul! Så nästa gympass blir nog först på torsdag då jag ska jobba 14-20 på onsdag. Fint liv!

Träningsvärk...

Publicerad 2012-12-09 10:26:00 i Allmänt,

Så in i! Axlar, BICEPS (vänsterarmen främst), hela benen... Ujujuj! Tog mer än jag trodde igår. :D Så sjukt trött men hoppas på att komma igång snart.
 
Idag blir det vila, har just intagit frukost och lite senare blir det en tur till stan. Inget mer avancerat än så idag!
 

Jul i vårt hus

Publicerad 2012-12-08 15:52:12 i Allmänt,

 
Glad julmånad önskar Noblesse!
 
För övrigt så hittade jag just en sida som säljer ekologiska hudvårdsprodukter! Där ska jag verkligen lägga en beställning; det var svenskt, bra priser, ekologiskt, utan onaturliga tillsatser och parfym. Lyckan är stor! Självklart blir det stor skillnad att gå från vanliga produkter till naturliga produkter, men ingredienserna är bra och välbeprövade (aloe vera, ringblomma, bivax etc) så jag hoppar på det bästa. :) biologica.se är sidan i fokus.
Cerat, ansiktsrengöring, ansiktskräm, handkräm. All I need! Mina läppar dör för tillfället och underläppen spricker ideligen, påminner om när man fått en käftsmäll...
 

Innovativt gympass

Publicerad 2012-12-08 14:15:59 i Allmänt,

Gillar det här med att inte följa mitt schema slaviskt. Jag har ändå karaktär och nån slags träningsmoral och den där stora inre motorn... tävlar man mot sig själv så går det utmärkt att träna ändå.
 
Idag har jag testat följade;
Vadpress med vikt på stepbräda - kändes skitbra, tog bra, tränar även balansen och koncentrationen. 2x6 kg hantlar hade jag som vikt.
Bröstpress - testade bara på en ganska låg vikt, får lägga på kanske 10 kg för att sitta där och våndas lite.
Bänkpress - många år sen jag gjorde detta senast, alltid lika gött! Tungt och svettigt och skönt.
 
Bänk- och bröstpress är väl egentligen superlika men det var bara test som sagt. Fortsättningsvis blir det bänk! Helt klart roligast, och tyngst. :)
Förutom detta körde jag även in/utrotation med elastiskt band för axlarna, sittande rodd med vikt, benpress, reverse leg curl, "situpsmaskin", rygglyft på boll, raka benlyft på sidan, 6 bicepscurls x 6 kg (när jag ändå höll i vikterna efter vadpressen) - och 2x2 chins utan hjälpvikt. :D Hittade en rak stång, vilket passade mig mycket bättre än den andra stången som är vinklad. Denna gick dessutom bättre att komma åt när man är kort, den andra stången är det precis att jag når när jag står på stepbrädan.
 
Känns helt enkelt grymt idag! Stark, kul, nytt och mer ben än vanligt. Vågar inte köra tungt på benpress så den tar nästan ingenting, sparar på knäna så gott det går. Ingen instruktör på plats och jag förstod mig inte på maskinen för insida lår, så den står på önskelistan än så länge tillsammans med raka marklyft. Känner att jag definitivt behöver hjälp med det sistnämnda, det får verkligen inte bli fel! Känns som extremt stor risk att jag sträcker eller överanstränger ryggen och kommer börja med otroligt låg vikt. Kanske bara en stång rent av.
 
Frukost: Havregrynsgröt med mjölk och sylt, en macka med skinka och gurka, ett knäcke med leverpastej. En stund efteråt blev det en clementin. Älska clementiner på vintern!
Efter gymmet: Smoothie på lingon, banan, kvarg, mjölk och lite florsocker.
Middag: Kanske blir falukorv i ugn med ost, potatismos och ketchup till. NOMNOM vad gott det är!
 
Nu blir det skumtomtar till plugget, ikväll blir det julmust och lussekatter!

Jobbdag

Publicerad 2012-12-07 10:15:47 i Allmänt,

Så himla trött idag. Det var en krävande promenad! Knäna punktvärker vid knävecket, fotlederna är trötta. Hela benen känns tunga. Aaaargh, känns som om jag blivit pensionär på ett år!
 
Men jag misströstar icke, det får bli fler snöpromenader helt enkelt. Är så kär i det här vädret!
Idag blir det dock superlugnt. Ska jobba monsterpass på minst 7 h. Tror det längsta jag varit där är runt 7-7,5 h, dock har jag ansvaret på mina axlar idag. Häftigt, lite läskigt, kul, stressigt. Det är ju inte direkt en timmas lunch och sådär inkluderat. Det är 5 min paus varje timma och stressjobb framför datorn resten av tiden, oavbrutet.
 
Sen hoppas jag på att vi är klara i tid så det inte blir övertid! Hu. Men nu - chill, mat, lite plugg och sen gräva fram bilen ur snön. Bra dag, tänker jag mig. Imorn ska jag bege mig till gymmet och testa lite nya maskiner och övningar!

Snööööö!

Publicerad 2012-12-06 19:44:00 i Allmänt,

Idag kom snön!! Firade detta med en ljuvlig promenad i stilla snöfall. Åh, det är alldeles ljuvligt det. Välkommen, vinter!
 
 
Gick sakta då jag hade joggingskor. Vet inte vad som är värst; att inte ha så bra grepp men lätta och bekväma skor, eller bra grepp men tunga kängor? Fick ont i knäna efter ett tag men orkade inte bry mig, tog en omväg istället för min planerade korta runda. Ville inte gå hem! Tog en timma att gå drygt 3,6 km men å andra sidan ägnade jag mig ganska mycket åt att sjunga med i musiken, stirra upp på fallande flingor och le fånigt åt precis allt. Åh, vinter, jag älskar dig.
 
Igår bakade jag ljuvliga lussekatter, herregud så goda. Jäste lite dåligt dock så torrjäst blir det inte igen. Tur att knepet med en varm spis att ställa bunken på alltid funkar. Värme is the shit enligt bullar (och mig, fast jag älskar vintern ändå, bara jag får komma in och ha det varmt och mysigt och ha på mig mina luddiga, supervarma innetofflor).
 
 
Jag tror att läget just nu är att öva inför julen: övar benen på att vara ute att gå så jag kan förbränna all mat jag övar på att äta. ÄLSKAR MATEN DEN HÄR TIDEN PÅ ÅRET!
 
Men på den mer seriösa träningssidan så ser jag fram emot att börja träna ben på gymmet, i tidigare nämnda övningar som inte påfrestar knäna. :) Iaf inte så mycket! Såg nånstans att raka marklyft är mer avancerade än vanliga marklyft, får helt enkelt be en gyminstruktör visa och så får vi se sen hur det blir. Vore grymt iaf, det skulle ta bra på baksida lår också och inte bara ryggen. Toppentoppen!
 

Bullmamma

Publicerad 2012-12-05 15:18:26 i Allmänt,

20 armhävningar, 12x2 chins med 21 kg hjälpvikt, 20x2 rygglyft på boll, 20x2 rullplanka på boll, 12x2x30 kg, "situpsmaskin" 12x2x36 kg, sidoplanka 2x12 på varje sida, in/utrotationer 12x2 med elastiska band.
 
Frukost: Havregrynsgröt (no shit?!) med sylt och RÖD mjölk, två mackor med leverpastej samt skinka/gurka
Efter gymmet: Clementin, köpt smoothie på bara frukt, ickejäst bulldeg
Middag: Gårdagens thaimat; wokmix + färska morötter och vitkål, kyckling, kokosmjölk, ris.
Kväll: LUSSEKATTER
 
Sitter nu och väntar på min bulldeg! Lussekatter ska det bli. Sjukt jobbigt att knåda såhär efter överkroppspass på gymmet... Trött i händerna. Kommer ångra mig imorn tror jag. Jäkla tur att vi har seminarie och inte lektion, eller ännu värre; tenta, imorn. Slipper skriva och hålla i en penna.
Men gott ska det bli! Fick ta mig till tre affärer för att få alla ingredienser och det slutade ändå med torrjäst, så hoppas jag gjort den glad så degen jäser nu. Gott om mumsigt socker finns det iaf för jästen... Mums säger den! Mums säger jag när bullarna är klara. Fast ogräddad bulldeg, mmmm... Ont i magen efteråt är det enda som hindrar mig från att äta upp hela degen ogräddad. Nomnom! Håller på att komma fram till det perfekta receptet på saftiga, söta, smakrika lussekatter. Torrjästen kom lite i min väg nu, får se om degen tänker jäsa lite...
 
Ont i knäna från promenaden igår, vill knappt nämna det men nu är det sagt. Voltaren igen och ingen promenad imorn. Känner att det naggat mitt goda humör lite men försöker att inte bli tjurig nu. Det går över helt enkelt!

Promenad i kylan!

Publicerad 2012-12-04 14:44:26 i Allmänt,

Det fick det bli idag. Ljuvligt! Tog med mig min vän och drog av 6 km på strax över en timma i -12. Helt perfekt! Iskallt om benen, så gott som svettigt på resten av kroppen. Det gäller ju att klä sig efter väder, men kylan på benen är sjukt svårt att komma ifrån. Kläderna för dagen blev raggsockor, vinterkängor, underställdsbyxor, fältbyxor, linne, tunnare fleecetröja, vinterjacka, tjocka tumvantar, halsduk och tunn mössa. Kommenterade detta idag efter lektionen i skolan: Det märks att det är vinter, för ingen lämnar salen förrän efter tidigast fem minuter. ;) Tar sin lilla tid att klä på sig...
 
Frukost: havregrynsgröt med mjölk och sylt, två mackor med leverpastej (sport)
Lunch (efter promenad): Två mackor med stekt ägg, chokladmjölk
Middag: Vet ej! Står nog mellan thaigryta med kokosmjölk, ugnsbakad falukorv med potatismos och potatis/squashplättar med bacon och lingonsylt. Eller nåt annat, helt otippat.
 
Myspysiga rosa kinder! Och is på halsduken, haha! Men riktigt kallt är det inte förrän ögonen tåras så mycket att de fryser ihop när man blinkar. Så det så.
 
Sista turen till elljusspåret? Snart dags för skidspår, tur att snön ger lite studs till asfalten för oss utan skidor!
 
Nu: ledigt tills på torsdag!! Fasen vad jag unnar mig själv detta. Klockan är halv tre och det börjar mörkna. Jag poppar nästan popcorn och sitter vänd mot fönstret och väntar på SNÖN! Vilken timme som helst ska det börja... Yay!
Det kommer bli plugg, gym, lussekattsbak och lite härlig matlagning den här lediga tiden. Seminarie på torsdag och jobb på fredag. Känns fina fisken. Kanske lite julklappsshopping till helgen? Myyyys, om jag får säga det själv. Flanera på stan, ostressad bland stressade svenssons, fundera ut nån schysst julklapp och kanske köpa nåt till mig själv. Proteinpulver till exempel. En vacker dag kanske jag köper nya träningsskor... Men så är jag också mästare på att använda mina grejer tills de faktiskt faller sönder. Skorna är från 2005 så det är räcker väl snart att man tittar på dem så faller gummit isär i en härlig porös massa. Mmmm, gummi och kemikalier... ser verkligen fram emot att köpa nya skor...
 

The nerd strikes again

Publicerad 2012-12-03 23:36:21 i Allmänt,

Kände att jag bara måste få vara lite nörd ikväll.
Det här är för alla er som pyntat er adventsljusstake i helgen. Se till att det blir rätt framöver så vi inte måste få akut huvudvärk varje gång advent kommer på tal... (och detta är trots allt rörlig bild och allt. livar upp!)
 
 

Up and running!

Publicerad 2012-12-03 23:29:00 i Allmänt,

Okej, där far jag med lite halvsanning. Jag har inte sprungit men fasen vad pigg jag är! Wtf just happend?
 
Dagen började tidigt med att skjutsa en kompis till stan och tillbaka - dvs ut och skrapa bilen (på ut OCH insida) i -15. Sen lämnade bilen hemma och vandra direkt till skolan, hem vid lunch och vända och äta äggmackor och sen till gymmet. Blev hur pigg som helst av kylan och den lilla, lilla snö som ligger på backen. Sen blev jag supertrött av att få upp värmen innan gymmet, inte optimalt. Verkligen topp och dal på kort tid!
 
På gymmet var det segt som attan. Tungt. Varit tjock i halsen i två dagar, trodde det var från lördagens festligheter och kanske lite... högljudda diskussioner. Men kanske inte, kanske är det nåt mer som lurar i kroppen.
 
Körde min standard helkropp fast light. Skippade några övningar, men sänkte hjälpvikten på chins till 31 kg. :) Tungt men gött!
Var lite seg efter gymmet men sen har jag varit PIGG! Så tja, vad har hänt? Folk får ont av kylan men jag säger thank you thank you thank you väderguden! Och så ska det snöa på onsdag! Happy days, happy days. Är genuint glad och lycklig när det är riktig vinter och soliga vinterdagar. Det är ju så vackert! Och luften är så fräsch!
 
Nu sitter jag här, halv tolv, alldeles för pigg för mitt eget bästa. En sån här lång, aktiv dag utan nån eftermiddagsnap och nu jättepigg på kvällen, det vet jag inte när jag upplevde senast. Har haft en sjukt skön dag, på ett sätt en ladda-batterierna-dag, för såhär nära uttråkning på kvällen vet jag inte när jag var senast. Har pluggat lite och det finns alltid att plugga på, men... äsch. För tillfället.
 
Frukost: Havregrynsgröt med sylt och mjölk (eko röd mjölk, har inte haft röd mjölk hemma på länge! min gamle älskade vän - sagt av hon som gärna köper hem gammaldags mjölk. the real deal!)
Fika: Clementin och några Peanuts
Lunch: Ett kokt ägg och ett kokt ägg på macka
Efter gymmet: Smoothie på kvarg, lingon, mjölk, banan och vaniljsocker
Middag: Fiskpinnar och hemmagjort potatismos, majjo/bostongurka mix
Kväll: 2 clementiner, 2 tinade gifflar, te, vatten
 
Rätt nöjd med dagen. :) Imorn planerar jag för en krispig (och totalt iskall) promenad efter skolan. Ser fram emot det! Onsdag gym, torsdag promenad igen, fredag vila (jobb hela kvällen, tungt). Helgen oplanerad hittills!
 
ps. ska bli bättre på att knäppa bilder och lägga upp dem här.

Dagen efter och kemikaliehysteri

Publicerad 2012-12-02 12:31:55 i Allmänt,

Ingen träning gjort i helgen, men gymmet är planerat till imorn! Igår satte jag vännerna först istället, genom en fika på stan och på kvällen var det avskedsfest för en vän som kommer vara borta ett halvår. Hade sjukt kul och rev av lite dans på en bar som absolut inte hade ett dansgolv. Lite äkta Pulp Fictionstil fick det bli och säkert många konstiga blickar. Men, me no care!
 
Idag är det segt men solen skiner och det är ett litet ljust puder på marken. Alla andra tycks ha fått massor med snö men självklart inte i Karlstad. Sedan jag flyttade hit har vi aldrig fått snö när alla andra har fått det. Är sugen på en adventspromenad men ska nog piggna till lite mer först.
 
Sen har vi den där kemikaliehysterin. Jag tror att min utbildning mest syftar till att skrämma ihjäl oss... Först tar de bort fisken och köttet och man blir lite militant och jag drar en stor suck inför min bil, årsmodell -94, som inte kommer i närheten av moderna bilars låga bensinkonsumtion. Men nu ska de ta ifrån oss allt som innehåller kemikalier också. Och det, mina kära vänner, är precis allt.
Man kan anse all plast som farlig på ett eller annat vis. Man forskar kring att plastmattorna i våra hem gett oss ADHD och DAMP på grund av nanopartiklarna de bryts ner i, som vi sedan får i oss.
Plast bryts aldrig ner i naturen. Plast innehåller cancerframkallande och hormonrubbande kemikalier.
 
En del av mig känner för att aldrig mer konsumera. Min nya hårinpackning, svindyr och förhoppningsvis life saver för mitt hår, visade sig innehålla palmolja. Wtf?!
 
Nåja. Läste på proteinpulvret nu. Det innehåller bara vassle, lite färgämnen, lite emulgeringsmedel, salt och aspartam. Det känns bra att det är en hyfsat clean produkt. Dessutom är det rent av skitbra med vassleprotein, eftersom det är en biprodukt vid ostframställning som annars slängs. Men nu när folk vill ha mycket protein så kan det användas både till andra mejeriprodukter som behöver mer protein, eller till t.ex. proteinpulver. Najs, tycker jag!
 
Problemet är bara smaken. Vad ska man göra åt den? Har inte använt proteinpulver på ett tag för smaken är så söt och vedervärdig. Vet inte om jag ska satsa på dem som är sötade med Stevia, eller om jag bara ska ta nån annan smak. Kanske bunkra med 2-3 olika smaker så man inte tröttnar lika lätt?
Är lite sugen på Star Nutritions Lemon Yoghurt, men den kanske bara är bra i teorin. Mintchoklad känns också lockande.
One Whey verkar ha goda smaker, som skogsbär/vanilj. Lär vara grymt gott i smoothies!
Och så Star Nutrition Stevia då, smakerna där var dock trista - varken choklad, jordgubb eller vanilj känns lockande. Jag har Gourmet Pro i jordgubbssmak och det är faktiskt okej, om man kan bortse från att den inte löser upp sig helt utan är som fin, fin sand att dricka... uuuäh. Ger mig kväljningar, men funkar i små doser i smoothies.
 
Blev ett rejält inlägg idag, blandade tankar! Börjar känna mig riktigt pigg nu, kanske dags att slänga fram adventsljusstaken och dra av lite hederligt adventsstädande!
 

Om

Min profilbild

Sandra

Efter en livstid som hästägare med flertalet hästar är jag nu en alldeles ordinär och hästlös student, vars nya arena är gymmet. Jag är 25 år gammal och på jakt efter drömkroppen, med diffusa mål och stora visioner. Läs gärna det första inlägget för en längre presentation. Väl mött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela