Sweat 'n pain

Min träningsdagbok och vardagskladd!

<3 SASCO liniment

Publicerad 2012-10-15 23:30:00 i Allmänt,

Känner lite kärlek idag. Lite hat, men lite mer kärlek tror jag. Skönt pass på gymmet idag där jag slängde in lite övrigt och extra, det är alltid roligare än att följa samma schema hela tiden! Testade benspark men fick en obehaglig känsla kring högerknäet som inte kändes helt okej. Inte smärta, men det bådade inte gott. Jag har nämligen kommit på att jag fick göra benspark hos sjukgymnasten efter att jag vridit knäet ur led, fast i deras maskin gjorde man bara ett ben åt gången. Det var helt fruktansvärt vill jag minnas, men inte så mycket ur knäets synpunkt som lårmuskelns... Nu känner jag mig dock förvirrad. Är det okej att det gör ont? Jag vill också minnas att sjukgymnasten påpekat att det är okej att det gör ont medan jag tränar, men inte efteråt.
 
Åh vad jag bara önskar att det fanns en ortoped som också är sjukgymnast som också är PT på fritiden. Jag önskar att jag kunde få hjälp med helheten, inte bara med specialist här och specialist där. Sjukgymnasten säger TRÄNA! Ju mer muskler desto bätte, lederna ligger där de ska och ligament/senor tar mindre stryk. Men när jag har ont, som i att musklerna är överansträngda och gör ont dygnet runt, hur ska jag träna då? Ska jag vila? När mina höfter blev inflammerade av stillasittande arbete var receptet att träna bort det, vilket också har fungerat. Men då kom ju inte besvären av träning, utan av att jag satt stilla för mycket vid datorn på jobbet. Så hur fungerar det när min främre skenbensmuskel är inflammerad från snabba promenader? Eller när muskelfästen och senor kring knäna klagar efter för mycket cykling? Åh. Ge mig råd, någon! Helhetsråd, för hela kroppen!
 
Frukost för en mästare!
 
 
Samtidigt är jag dock alldeles för trött på vården för att orka söka hjälp för detta just nu. Jag har spenderat så jävla mycket tid på sjukhus och vårdcentral och jag VILL INTE MER. Har just fått ett ärende avskrivet som inneburit CT-röntgen en gång om året i två år (plus slät- och magnetröntgen och två eller tre datortomografier när det hela uppdagades för 2,5 år sedan). Antalet gånger jag överhuvudtaget varit på röntgen eller fått kontrastvätska i blodet eller varit på akuten, det vet jag faktiskt inte. Mängder. Stukningar, hjärnskakning, inflammationer, brutna ben, knäet ur led, sparkad i bröstet av hästen, vanliga sjukdomar så som halsfluss (jag är ett halsbarn!) osv osv... Trött på det! Det mesta har ju varit relaterat till hästarna men knäet var inte det. Bruten lilltå i hemmet. Stukade fötter så till den grad att jag knappt kan få en allvarlig stukning längre. Jag har till och med stukat foten två gånger när jag ridit, för att jag varit så trött i benen att de bara skakar och när jag lagt lite vikt i stigbyglarna så vek sig hela fotleden (varav andra gången skedde det i landningen efter ett hinder...). Det gör ont precis när det sker och känns instabilt och lite 'konstigt' i 1-2 dagar and that's it. Utslitna ledband, någon?
 
Okej, jag har inte alls tänkt att skriva om det här. Men så blev det. Ibland är man visst irriterad utan att man vet om det.
Men kärleken då! Kärlek till att ta liniment före och efter gymmet, underbart! Kändes faktiskt fint i knäna tack vare den lilla uppvärmningen. Har också sett att Zon liniment nu finns i en starkare variant, jag har ju bara testat Orudis tidigare och funderar nu på denna salva om inflammationen i knäna inte går över med liniment och skonsam träning.
 
Just precis nu: kärlek till blogg.se. Jag skulle se film och tryckte bort hela Mozillafönstret. Tio minuter senare: ach nein! Mitt långa blogginlägg! Så just nu - mängder med kärlek till mitt återskapade inlägg!
 
Gymmet: Kändes jättekul idag! Var peppad hela dagen på kvällens pass. Lång, frustrerande dag i skolan. Sedan ett besök vid kraftverket/ålfällorna. Efter det hem och slappa/sova & göra en smoothie, drack sen lite kaffe 30 min innan gymmet. Perfekt uppladdning! Chin ups kändes bra igen, körde ett extra set på mage, gjorde sidolyft med hantlar med först 4 kg och sedan 3 kg och testade benspark, Sedan avslutade jag passet med 15 armhävningar på raken (hade orkat fler om jag varit riktigt pepp på det! Inte illa när jag var skakis i armarna redan!) och två sjukgymnastikövningar för rygg och höfter. Bränner som ett jävla helvete i höfterna och åh så skönt det är! En redig helkroppskörning idag. :)
 
Och om jag nånsin igen är deppig, så är den här krabaten världens bästa medicin. I'm in love! Konverterad till kattmänniska. Mysigast i hela, vida världen.
 
Until next time!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

Efter en livstid som hästägare med flertalet hästar är jag nu en alldeles ordinär och hästlös student, vars nya arena är gymmet. Jag är 25 år gammal och på jakt efter drömkroppen, med diffusa mål och stora visioner. Läs gärna det första inlägget för en längre presentation. Väl mött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela