Sweat 'n pain

Min träningsdagbok och vardagskladd!

2 days left

Publicerad 2012-07-31 14:28:03 i Allmänt,

Snart, snart, snaaaart är det dags för avresa!
 
Så beachformen då? Just nu är matlusten sjukt låg, ägnar mig åt att packa och ha resfeber. Mestadels positiv sådan dock, sjukt spännande och roligt! Typiskt mig att då inte äta så bra.
 
Ikväll är sista jobbpasset, imorn bär det av till småland och på torsdag åker vi! Har inte varit på gymmet varken igår eller idag - ingen lust, ingen tid. Kanske får bli en promenad ikväll, har spenderat alldeles för mycket tid inomhus nu. Får lite krypa-på-väggarna-känsla.
 
En annan sak idag, min cykel blev visst stulen i natt eller nåt sånt. Gick en sväng och kikade ifall den inte hade försvunnit så långt bort eftersom den var låst med ett bra lås. Och jajjemen, hundra meter hemifrån befann den sig vandaliserad på en gräsplätt. Det hade inte gått så bra för tjuven med låset, några ekrar är knäckta, det går inte att låsa upp, kedjan/växlarna såg hyfsat trasiga ut och sadeln var avskruvad men inte borta. Mycket knepig tjuv det där. Tur att sånt täcks av hemförsäkringen när man är student... :)
 
Hittade den här bilden igår, ett perspektiv som jag inte sett ännu och ser nu fram emot resan helt galet mycket..!
 
 
Det får bli formbilder och grejer från resan sen helt enkelt! Just nu går mest tankarna kring vad jag kan tänkas ha glömt att packa, så tjing så länge!
 

Efterlängtad?

Publicerad 2012-07-24 12:28:20 i Allmänt,

 
Uppdateringarna duggar inte så värst tätt just nu. Äsch, det är ju semester! Idag är jag dock trött och slapp och passar på att uppdatera lite.
Igår var det ridning i cirkuspirkus 45 minuter med lite trav och galopp. Första traven/galoppen sedan vår lilla "olycka" där vi gick ner oss i något slags blöthål förra veckan. Har visst inte uppdaterat om det heller ser jag. Fröken häst gick ner sig helt, ramlade omkull, jag hoppade (flög?) av rätt i blåbärsriset och undkom hennes sparkande hovar. Tur, känner jag.
Allt har dock gått väl fastän jag fortfarande har två svarta blåmärken på låret. Häst blev svullen i en kota men inget mer och rids nu som vanligt igen.
 
Gårdagen innehöll även mitt första gympass på fem dagar. FEM dagar! Vad hände där? Det var galet jobbigt på ett riktigt gött sätt, svetten flödade och jag låg på mattan efter bollövningarna och hade det ganska jobbigt.
Idag då? TRÖTT GNU. Sovmorgon deluxe, såg ingen anledning att gå upp. Ska icke rida, ska endast jobba senare. Är så trött, verkligen innerligt trött, i kroppen.
 
I förrgår blev det en promenix med kompis och häst, en liten fotosession var det. :) Vi gick till sjön och försökte få lite schyssta sjöbilder men hästen hennes sa NEIN. Tur det finns fina fält och andra miljöer att fota i!
 
 
 
 
Knäna tyckte väl det var sisådär med den promenaden, speciellt då jag dagen innan det varit på benen nästan hela dagen. Gick omkring i stadsparken, klappade djur och njöt, sen gick vi drygt 2+2 km i skogen för att komma till klipporna på Hammarö. Väldigt, väldigt trött efter den dagen kan jag säga.
 
 
Rufus på klipporna!
 
Så, uppenbarligen gick det där med att vila knäna helt ganska dåligt. Har ju bara varit roliga saker, då vill man inte säga nej. Men kanske borde nu. Det är 9 (!) dagar kvar till avresa och jag V Ä G R A R har ont i knäna där.
Nu ska jag diska, fortsätta göra ingenting, åka och "jobba" och sen fortsätta göra ingenting. Min första ingentingdag på evighets evighet... Skönt, men imorn kan ingenting fara och flyga, tycker jag.
Puss!
 

Långa dagar...

Publicerad 2012-07-17 20:14:40 i Allmänt,

Lata dagar! Icke-kaloritäta, men lata dagar. Idag: skrittur i skogen med en liten galopp endast. Slappt.
 
Imorn är det dags för gymmet dock! Riktigt najs ska det bli. Rycka i lita maskiner och pumpa på. Evigheter sen sist faktiskt, fredag är många dagar sedan.
 
Roade mig idag med att fota kompisens... häst? Kamel? Älg?
 
 
Sjukt trött för tillfället så det är verkligen att peppa inför morgondagen! Ska hinna vara en massa social och jobba också förutom gymmet, so let's go!
 

Best dinner ever

Publicerad 2012-07-15 21:29:59 i Allmänt,

 
Fixade lite amerikanska pannkakor tillsammas med blåbären jag plockade idag, samt galiamelon och persikor och lite honung. Yum yum yum all the way!
 
Ute i skogen med bästhästen fann jag vad jag letade efter även där. Såg några gömmor som inte fick plats i fickorna, hoppas dessa finns kvar för länsning imorn... Nu; sjukt trött, trött i benen, trött i huvudet...
 
 
Hade förträngt lite att jag ska vaccinera mig i morgon. Var därför tvungen att avboka gymmet och sätta ridningen före, FIRST EVER som jag inte ska gymma på en måndag. Ogilla.
Vill inte vaccineras... Sterila verktyg och äckelsprutor och plasthandskar och främmande saker som ska stickas genom min hud... Me no like, at all. Hoppas på att jag slipper biverkningar också, "Vaccinet kan liksom andra vacciner orsaka rodnad, svullnad och ömhet på injektionsstället under några dagar. Huvudvärk och allmän sjukdomskänsla, kräkningar, feber, illamående och aptitlöshet är mindre vanligt men förekommer."
 
På återseende.
 

Allt annat än träning

Publicerad 2012-07-15 12:28:44 i Allmänt,

 
Ibland är livet bara för jäkla bra. Gårdagen måste ha varit den bästa lördagen på länge.
 
Lite motion innefattade den faktiskt, i form av en promenad på Hammarö och sedan trevligt häng på klipporna vid Vänern, lyssnande på vågornas brus. Stundvis nedstänkt av glad, blöt hund... men vem kan klaga på det?
 
 
Kvällen fortsatte med underbart kompishäng på Ankdammen i Inre hamn, upptäckt av ny restaurang och god mat. Helt perfekt servitör fick vi också som delade vår passion för öl, sura drinkar och whisky. Han satt och chillade med oss några gånger och berättade historier om hur drinkarna fått sitt namn. Älskar sådant! Ska gå tillbaka dit och dricka sangria och dricksa ihjäl honom.
 
Upptäckte att min blixt gav drinken Cloudy Storm en väldigt absinthliknande färg... Så fruktansvärt god liten sak, gjord på ginger beer vilket vi fick en gratisflaska att smaka på då vi såg ut som frågetecken inför detta. Supergod, något sur ingefärsdricka med kolsyra. Najs! Andra favvodrinken var South Side, syrlig och yummie.
 
 
Det blev en tidig kväll som vi avslutade med att gå hem och dricka Cragganmore, kolla på Kill Bill vol. 2, kompis somnade i soffan och jag tog den tidiga nattbussen hem (den utan fulla människor, vilken fröjd det var). Ingen jacka, gick omkring på stadens gator och njöt av sommarkväll.
 
Fick ett samtal igår där min hästägare berättade att hon nu gått från sjuk till mycket sjuk och sa "Varsågod och rid". Idag väntade ett meddelande på facebook som sa att hon har lunginflammation och uppmaningen Varsågod och rid ännu en gång. Lider med Lisa och hoppas medicinen fungerar snabbt som attan.
Så, senare ikväll ska jag på svampletarridtur! Det borde finnas gott om svamp nu så jag ska reka och antagligen återvända i morgon för att plocka lite gotte.
Sen blir det att rida så många dagar det bara går, ska inte jobba förrän onsdag så under morgondagen hinns det ju med både gym och ridning. Underbart!
 
 
Maten sköts, tro det eller ej! Semesterfeel men har mest ätit sallad i helgen, med rostbiff och kyckling till på respektive dag. Så otroligt gott. Igår blev det bara gröt med jordgubbar, sallad med kyckling till lunch samt lyxig hamburgertallrik på restaurangen. Det kan man inte klaga på... :)
 
Livet. <3

Buns and hun's

Publicerad 2012-07-13 13:42:21 i Allmänt,

Liten uppdatering idag:
 
Vikt - 67.5 kg! Lägstanotering sedan typ förra året. Svullade bullar igår (godaste jag nånsin gjort) och vågen var snäll ändå, så det känns fint.
 
Knäna gillade inte promenaden igår så jättemycket men det kändes inte illa förrän efter benpress på gymmet, trots väldigt låg vikt. Slutsats: Ingen benträning förutom 5 min uppvärmning på gymmet. Ingen konditionsträning. Ska sedan testa att trappa upp lite kondition men låta bli benpressen, den känns inte alls bra. Men det ska få gå ett tag, kanske tills efter resan (20 dgr kvar). Måste sluta vara så himla mycket Nu Nu NU, och inte börja igen bara för att allting känts bra i en hel dag...
 
På grund av detta är jag inte så träningspepp, det rullar mest på och jag kör överkropp på gymmet. Är glad att jag kan göra detta och därmed hålla ryggen i gott skick och må bra.
Jag gillar att kaloriräknadet ger resultat och är helt klart peppad att fortsätta med både träning och bra mat. Men jag gillar inte att känna hämningar och kastas därför mellan hopp och förtvivlan allt efter hur kroppen mår.
 
Tur att det finns annat i livet. :) Som en härlig arbetsplats, underbara vänner (verkligen!), spontan onsdagsöl i kvällssolen efter en regnig dag, och att lyckas baka De Perfekta Bullarna. Det kanske inte har framgått så mycket i den här bloggen men att baka är något jag verkligen älskar, både att baka och att äta. Älskar att göra muffins, tårtor, bullar, kolasnittar, cupcakes... Bakar dock knappt längre pga litet och oinspirerande kök. Men här är The Buns, och bonusbild på ett par cuppisar jag gjorde till en kompis Babyshower!
 
 

They have arrived

Publicerad 2012-07-11 13:16:06 i Allmänt,

 
Mina shorts har kommit!
 
Slutsats: De passar och får mig att känna mig väldigt icke-vältränad. Det är lite knepigt att kläder som passar har den effekten.
 
Känner en väldigt instinktiv avundsjuka mot alla tjejer där ute med snygga ben, JAG VILL OCKSÅ!
 
Nedräkning till resan: 22 dagar.
 
Tjugotvådagar av svett och smärta. Funderar på vad jag ska göra, hur ska jag maxa? Önskar mig varmare väder så det hade gått att simma ute i sjöarna, gratis och typ det jobbigaste jag vet.
Det är faktiskt riktigt najs att ha denna avstampspunkt, något att se fram emot och träna mot.
 
Min nästa grej är att jag ser fram emot vintern och hösten. Få gömma sig igen och träna "i det tysta", vara grymt duktig helt enkelt och ha knän som tillåter konditionsträning. Sedan om mindre än ett år, när våren kommer åter... BADAM! Drömkroppen!
 
Så ja, jag ser faktiskt fram emot vintern och vad den tänker bjuda på. För första gången kommer jag ha tillgång till att träna inomhus vilket känns helt fantastiskt lyxigt.
 
Det lilla sista är bara knäna. Jag skulle kunna kräma ur så himla mycket pulshöjande träning ur min lilla kropp just nu om de inte protesterade. Känner mig i bra form, redo att sparka vidare. Konditionsträning bränner mycket kalorier så med högre intensitet där kan man äta mycket mer, vilket är ett av mina mål. Jag vill träna så mycket att jag kan 'fuska' en hel del utan att det märks. Annars känns allt ganska ovärt, inte ens drömkroppen är värd att för alltid ha ett strikt matschema med minuskalorier och stenkoll.

Dör. Trötthets. Döden.

Publicerad 2012-07-10 23:52:26 i Allmänt,

 
(Jepp, så trött att det förtjänar en särskrivning)
I natt fick jag uthärda en natt som nog är det närmsta jag kommit till hur det är att ha småbarn som väcker en flera gånger per natt. Och jag är helt slut nu, men stolt och förvånad över att jag varit pigg och glad hela dagen.
 
Min ventilation gick cocobananas igår, huset får för sig att det brinner och ska suga ut all rök. Skönt att veta att systemet fungerar men "dessvärre" så brann det inte. Så hela natten var det vinande, blåsande, visslande underbara ljud från min ventilation. Vet ej när jag lyckades somna eller hur många gånger jag vaknat. Vaknade klockan åtta av att det slutat. Tackar vi för!
Sen satt jag och åt min frukost och funderade över mina i-landsproblem och skämdes en skvätt över hur tjurig jag var.
 
Jag åkte sen och red och hade supertrevligt! Fröken har varit knepig med munnen så fort man tagit tyglarna så ägaren fixade en temporär lösning och nu sitter tyglarna i nosgrimman. Kände att jag gav mig ut på vinst och förlust men fröken häst är så  himla schysst så det gick verkligen hur bra som helst! Inga problem att stanna och mycket gladara pålla än senaste tiden. Så vi har galopperat, klättrat, kikat på svampplockare och hittat en ny väg som var alldeles utmärkt att galoppera på. :) Älskar att vara ute och galoppa, ungefär det bästa i livet! Vinden viner, hästen är glad, det dundrar och låter och man får blöta grenar i ansiktet som man inte hinner väja för.
 
Sen stod jag i 30-40 min i väntan på veterinär som skulle vaccinera. I regnet. Det blir nu uppenbart att ridturer höjer humöret för jag tänkte inte ens tanken att det skulle vara tråkigt, blött eller hemskt.
 
Dagen har också slutat på en bra kalorinivå, underätandet sitter i men lunchen/middagen drog iväg så det blev ju bra ändå! Tacobröd innehåller helt sinnes mycket kalorier, det är ju en hel måltid bara i brödet! Men jag åt mina bröd glatt ändå och sket fullkomligt i detta. Tacowraps med kyckling, grönsaker och Creme fraiche tomat/chili! Det är ju så gott så jag vet inte vad.
 
Nu har jag nog trötthetssvamlat färdigt... Lite skönhetssömn så jag orkar gymmet imorn!
 

Bored to the bone

Publicerad 2012-07-09 23:17:50 i Allmänt,

Ååååh vilken tråkig kväll! Kommer hem från jobbet och är alldeles piggmendetbränneravtrötthetiögonen... Så varför inte blogga lite!
 
Gymmade idag och ökade vikten lite här och var, närmare bestämt på chins och rodd! Grym känsla. Känner mig verkligen starkare och märker stor skillnad på armarna, de börjar bli så fasta och fina. Önskar bara jag kunde träna ben mer men det kommer väl sen. Irriterande att mitt problemområde får minst uppmärksamhet...
 
Helgen bjöd på riktigt rolig fest och utgång och jag råkade vända lite väl på dygnet. Igår åt jag nästan ingenting, bara lite yoghurt, subwaymacka och lite godis. Mackan gav ju förvisso rätt många kalorier men det var minst sagt en knaper dag. Trött som en gammal tant och kvav, fuktig värme. Ingen aptit. Vandrade saaakta på stan med kompis och bebis och gjorde mest ingenting alls.
 
Idag, dåligt med aptit igen. Förvisso innebär detta att vågen stod på 68.1 kg idag, men det kan lika väl trilla upp ett gäng hekto på en dag.
Efter gymmet var det premiärdopp!! Woooohooo vad skönt det var! Simmade lite och blev supertrött, var kanske lite tungt på gymmet ändå hehe. Men måste äta vettigt igen om träningen ska ge, det här fuskandet lämnar proteinkontot way too low. Ganska typiskt mig att halvt mot min vilja äta extremt lite, vilket sparkar in mig i ett tillstånd där jag tappar aptiten. Den kommer alltid tillbaka igen, så det är väl lite halv-fasta, eller nåt.
 
Annars avnjuter jag massor av jordgubbar och ligger ute i solen så fort det går... :)
Frukost! Gröt och gubbar.
 
 
Har spenderat kvällen städandes med Korn, Sonic Syndicate och Disturbed. Nu slapperislappera med Miles Davis o co. Varför svänga lite när man kan svänga mycket?
Natti!
 

Enkel torsdag

Publicerad 2012-07-05 15:37:56 i Allmänt,

Tjolahopp! Ridning imorse, fick ta den danska hästen då den polska hade tappat en sko. Typiskt! Men vi hade en trevlig ridtur ändå, flugorna till trots.
 
Har sedan spenderat dagen i bästa beach 2012-anda, nämligen i solen med en kompis och en bytta jordgubbar! Började med en Piggelin och avslutade med en 88:an. Så SJUKT goda glassar det där!
24 grader varmt och strålande sol, heeeelt underbart.
 
Nu blir det att bege sig till jobbet och tjäna lite pengar. Ikväll tänkte jag ta mig en promenad med en kompis. :-)
 
Kämpar på här borta, även om det inte ser ut så med glass och jordgubbar... Men koll på kalorierna har jag och det känns mycket enklare och roligare nu med Myfitnesspal.
Tjipp!

Träningsbilder!

Publicerad 2012-07-04 13:40:50 i Allmänt,

Måste älska den här nya telefonen!
 
Bad min kompis fota i roddmaskinen så jag kan se om tekniken är bra. Ser okej ut!
 
 
Dagens försök till chin up blev typ 80% lyckad... Här på väg ner igen. Trött = drog upp benen. Bläh. Hjälper ju inte ett dugg men i huvudet tror man att det gör det!
 
 
Gymmet är ett växthus, som synes. Varmt som ett i alla fall. Kläderna var helt blöta, svetten rann på såväl armar som ben. Högsommarvärme i Karlstad!
Det blev 12 + max idag igen plus att jag råkade köra ~5 kg tyngre än normalt på tricepspress. Trodde den stod på 90 lbs men det var visst 100. Och ändå gjorde jag alla - men funderade lite på hur trött jag egentligen var, eftersom det var så tungt... hehe.
 
Värmde upp 5 min på crosstrainer, avslutade där med 10 min också. Öste på med ~140 rpm, knäna kändes grymma och det kändes så skönt att få ta i lite igen! Körde min vanliga vikt på benpress också och allt kändes kanon. :-) Glad tjej!
 
Har också ägnat mig åt brännan en stund, men vill inte sitta där för länge mitt på dagen. Prima liv!

Tisdagsdagbok

Publicerad 2012-07-03 20:25:35 i Allmänt,

Grym dag idag!
 
Jag och Tina tog med 17-åringarna ut i skogen för att kika lite på hur naturen kan förändras dramatiskt på bara några hundre meter, oftast helt utan att vi märker det. Skog som skog, right?
Det var riktigt roligt och lärorikt! Totalt var vi ute i skogen i 1,5 timma vilket fick räknas som 1 timmas hiking. Det var brant, blött, klättrande och mycket att gå.
 
Har också jobbat på beachbrännan, en timma på lunchen och en timma på eftermiddagen. Vissa jobbdagar måste man bara älska... :-)
 
Mer på älsklingslistan: Min nya träningssida! Hittade appen Myfitnesspal vilken var mycket trevligare än Mapmyfitness. MYCKET mer matvaror i registret, bättre översikt, den räknar mycket lägre på förbrända kalorier från träning vilket känns mer verklighetstroget. Den har också en streckkodsläsare och finns inte varan lägger man bara till den. Testade på Icas lätt creme fraiche och den fanns. Yay me!
 
Älskar dessutom att inte behöva bry mig så mycket om kalorierna. Då kanske det funkar? Det funkade inte alls sist när jag vägde och räknade allt själv. Tänker inte väga lika noggrant nu. Vill dock få resultat, vill att det ska hända något nu! Har varit igång länge och insett att jag inte kört så hårt på gymmet. Har insett att det kan bli si och så med konditionsträningen; i våras var det överansträngd skenbensmuskel, nu är det knäna.
Tina och jag går dock skilda vägar nu på gymmet. Det är ju första gången hon gymmar och nu vill hon verkligen bygga så hon ska köra lågreps på hög vikt. Jag kör på med mitt nya upplägg, 12 + maxreps på passande vikt.
 
Gillar när man klickar i att man är klar för dagen i appen. Inforutan "If all days were like today it would take 5 weeks to loose X kg." Me like! Sjukt bra pepp!
 
Nu: banan i ugn med choklad! Ett finfint litet foliepaket som väntar på att slukas. YUM. Har inte alls varit hungrig idag samt mumsat på kikärtsgryta utan ris till middag. Massor med kalorier kvar att äta!

Sweat and pain, indeed

Publicerad 2012-07-02 13:30:16 i Allmänt,

Hej och hå, har gett gymmet vad det tål idag!
 
Köttade på med 12 + max på alla maskiner. Skippade detta på sidoplanka och sidolyft med hantel, det är nog så jobbigt som det är. Men resten fick sig ett välbehövligt ryck! Smekmånaden är över skulle jag vilja påstå.
 
Sjukt tungt och sjukt KUL! Svettigt genom hela passet och fruktansvärt tungt på vissa. På några maskiner (rodd, mage, benpress) gav jag inte det allra sista men ville inte överanstränga mig så det var ändå lite "mjukstart". På chin ups var det preciiiis så jag orkade upp på sista. Det blev 12 + 20 på alla där jag maxade! Sjukt skön känsla.
 
Ska nog köra så någon gång till, sen öka på vikten och köra 12 + 12 tills det känns att jag är redo för mer. Då blir det att maxa andra settet igen. Roligare upplägg tycker jag och passar mig finfint. Återkommer väl imorn med en fruktansvärd träningsvärk... ;)
 
En liten formbild innan gymmet;
 

@ the dark side

Publicerad 2012-07-01 18:27:07 i Allmänt,

För att få en klar målbild måste man ibland ta till lite... hjälpmedel. Därför har jag de senaste dagarna ägnat mig åt - SHOPPING!
 
På väg via posten är det jacka, shorts, bikiniöverdel och schampoo + balsam från TIGI. Längtar som fan efter mina paket! Jag HOPPAS shortsen passar. De var så fina. Annars kommer jag fan i mig banta mig i dem.
 
Och idag hände något stort. Något efterlängtat.
Jag har härmed klivit över till The Dark Side. Enligt säljaren har jag sålt min själ till djävulen.
And this is my new baby.
 
 
Älskar den so far! Och den passar in så himla bra bland röran på mitt bord.
Förutom allt redan nämt och visar har jag även skaffat mig 3 (!) klockor tack vare ett presentkort. Två i plast, en i stål med rosa/mässingnyans. Så sjuuukt fina.
Jag har även köpt en nästan turkosblå stickad tröja, två genomskinliga slappa spetslinnen (rosa och svart) samt en "poncho" i spets. Himla fint allting måste jag säga.
 
Träningsrelaterat: Värk i min lilla kropp idag efter gårdagens gym och ridtur! Känns riktigt härligt.
Nu blir det att bege sig ut på en promenad, med min nya kompis såklart! Spotify överallt känns SJUKT lyxigt. För den som inte känner mig så har jag använt en mp3-spelare utan skärm samt en mobiltelefon från 2007 utan touchskärm. Så nu har till och med den här stenåldersmänniskan hittat till framtiden!
 

Om

Min profilbild

Sandra

Efter en livstid som hästägare med flertalet hästar är jag nu en alldeles ordinär och hästlös student, vars nya arena är gymmet. Jag är 25 år gammal och på jakt efter drömkroppen, med diffusa mål och stora visioner. Läs gärna det första inlägget för en längre presentation. Väl mött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela